Verslag : 1 week vegan eten

Hi,

Vandaag is het tijd voor het verslag van mijn challenge om 1 week vegan te eten. Ben je benieuwd hoe ik deze 6 dagen heb ervaren en of ik het gehaald heb?

Lees dan zeker verder.

Doel : 1 week vegan eten (6 dagen)

Is het mij gelukt?

Ja, ik heb 6 dagen (ik heb eerder al uitgelegd waarom ik voor 6 dagen koos) vegan gegeten.

Waar heb ik mijn calcium, proteïne & ijzer uit gehaald?

Hier heb ik zelf niet zo goed voer nagedacht, tot een bezoekster mij hiernaar vroeg. Maar na wat onderzoekt blijkt dat ik wel degelijk voedingsmiddelen heb gegeten die rijk zijn in calcium, ijzer en proteïne. Of ik er genoeg van heb gegeten, weet ik niet. Even ter inspiratie waar je als vegan je proteïne, calicum & ijzer uit kunt halen.

Proteïne :

Calcium :

Ijzer :

Zoals je kan zien heb je een grote keuze. En hoewel ik hier niet goed over had nagedacht deze week, heb ik toch voedingsmiddelen uit deze afbeeldingen gebruikt.

Wat raad ik anderen die deze challenge willen proberen aan?

 • Doe voldoende research!

Ik heb spijt dat ik het idee voor deze challenge had en drie dagen later er al aan begon. Hierdoor moest ik tijdens deze week nog naar de biowinkel, wat veel beter was uitgekomen als ik dit op voorhand had kunnen doen. Aangezien ze in de biowinkel meer opties en betere snacks hebben voor iemand die vegan eet. Verder had ik dus nog niet eens nagedacht over het feit of ik wel genoeg calcium, ijzer en proteïne binnenkreeg. Ik had mij meer gericht op groenten en vezelrijke voeding.

 • Deel dit met iemand uit je familie/vriendenkring :

Ik ben heel blij dat ik dit idee met mijn oma heb besproken voor ik ermee begon. Hierdoor is er op z’n minst 1 iemand die weet dat jij nu bepaalde dingen niet mag eten. En het is altijd fijn als er iemand uit je omgeving je steunt.

 • Zorg ervoor dat je alle benodigheden/snacks voor de hele week in huis hebt :

Hierdoor heb je al een last minder, en moet je gewoon bedenken welk recept je welke dag gaat uitproberen. Verder is het zo makkelijker om de ‘verleiding’ van dierlijke producten te weerstaan.

 • Zorg ervoor dat je geen eten in huis hebt wat je de hele week niet kan eten :

Hierdoor wordt de verleiding redelijk groot en vergeet je misschien je doel of waarom je deze challenge wou doen. Ik heb de fout gemaakt om toen ik met mijn oma bij Le pain Quotidien was, wafeltjes te kopen. Gewoon, zodat ik deze al zou hebben voor de volgende week. Niet slim! Elke keer dat ik mijn keukenkastje open deed zag ik de wafeltjes staan. Dan is de verleiding redelijk groot en eigenlijk had ik de wafeltjes gewoon moeten verstoppen. (:

 • Zorg dat je voldoende calcium, ijzer, proteïne, vitamines binnenkrijgt :

Deze tip hoort samen bij de eerste tip, voldoende research doen. Goed kijken welke voedingsmiddelen welke voorwaarden leveren en op basis hiervan recepten zoeken.

 • De beste vegan recepten kan je op Pinterest vinden en de website van Albert Heijn of natuurlijk ook van youtube. Of een recept uit je familie dat toevallig geen dierlijke producten bevat. (:

 

Dat waren denk ik alle tips die ik kan bedenken. Nu zal ik met jullie mijn conclusie over deze challenge delen.

Conclusie : Heb ik iets van wat ik wou bereiken bereikt?

Dit vind ik een moeilijke, aangezien ik 3 zaken had die ik met deze challenge hoopte te verbeteren.

 • Mijn hoofdpijn/migraine aanvallen
 • Betere huid
 • Uitzoeken of deze levenswijze (voeding) beter is voor mijn darmen, aangezien mij vroeger al talrijke keren is aangeraden om meer vezels, bruin brood, volkoren pasta & rijst, groenten, fruit, peulvruchten, … noem maar op te eten en zo min mogelijk/geen zuivelproducten. 

Heb ik hoofdpijn/migraine aanvallen gehad deze week?

Nee, niet echt ik had vooral de beginselen maar daar bleef het ook bij. Dus dit onderdeel is dan toch goed gekomen met vegan eten.

Is mijn huid verbeterd?

Nee, voor mijn gevoel werd het alleen maar erger.

Is deze levenswijze inderdaad beter voor mijn darmen?

Hier ben ik nog niet uit. Buiten mijn medicijnen neem ik meestal ook elke dag actimel in voor de zekerheid. Aangezien dit een zuivelproduct is, heb ik het de afgelopen week niet kunnen doen. Misschien dat als ik wel elke dag actimel gebruikte en verder geen zuivel/dierlijke producten dat dit onderdeel beter zou zijn geweest. Maar hier ben ik toch niet zo enthousiast over.

Hieruit blijkt dus dat alleen de migraine aanvallen/hoofdpijn zijn weggebleven. Heel af en toe voelde ik hier een beginsel van, maar in vergelijking met wat het normaal is valt dit goed mee. Hier ben ik dus wel een beetje teleurgesteld over dat de twee andere onderdelen niet gelukt zijn. Misschien is het gewoon mijn lichaam, misschien ligt het ergens anders aan.

Zou ik het nog eens doen?

Ik denk het wel. Ik moet zeggen dat ik me lichamelijk wel goed heb gevoeld de afgelopen week. Verder heb ik op 1 keer na geen last gehad van een opgeblazen gevoel/opgeblazen buik. Alleen na de vegan spaghetti bolognaise had ik wel wat buikpijn door een opgeblazen gevoel en opgeblazen buik. Waar dat aan lag weet ik nog altijd niet goed. Maar verder vond ik het wel leuk. Het was zeker makkelijker dan ik had verwacht, heel af en toe was er wel de verleiding. Ik heb geleerd om andere lunches en snacks te gebruiken. Ik heb ontdekt wel beleg er is voor brood en rijstwafels voor vegans en wat ik lekker vind. Het is gewoon een heel inspirerende levensstijl en dan heb ik het nog maar een week geprobeerd. Ik vond gisteren nog veel meer recepten die er goed uitzagen voor desserts en lunches. In het algemeen is mijn besluit dus dat ik het zeker nog eens wil proberen en wie weet is het de volgende keer wel voor 2 weken! Maar als dit gebeurt zal ik het uiteraard aan jullie laten weten.

Als je bovendien al gezond eet, is dit zeker niet moeilijk om een uit te proberen. Mijn ontbijt heb ik bv. hetzelfde gehouden aangezien ik het lekker vond en het bovendien ook vegan is. Hoe meer zaken en maaltijden die je hetzelfde kan houden als je gewoon bent, hoe beter en hoe gemakkelijker.

Ik hoop dat jullie hier iets uit geleerd hebben en dat jullie het misschien ook eens willen proberen. Maar geloof me, het is haalbaar. Ik ben iemand die niet veel groenten lust dus heb ik wat nieuwe dingen zoals linzen uitgeprobeerd. En recepten zoals soep waar je groenten in kan ‘verstoppen’ zonder het heel hard te proeven. Het was de bedoeling dat ik ook elke dag een sapje ging maken zodat ik toch zeker elke dag een paar groenten zou binnenkrijgen. Maar ik haat het afwassen van mijn sapcentrifuge, dus dit is niet echt gebeurt. Maar goed daar kan ik nu meer verder gaan.

En mochten jullie hier nog vragen over hebben, mag je deze altijd aan mij stellen. (:

 

Ga jij deze challenge ook aan? Heb jij al eens voor een periode vegan gegeten?

See you soon!

Volg:
Share:

18 Reacties

 1. 10 januari 2017 / 08:21

  Super leuk verslag 🙂 Wat lief dat je oma er van wist en je kon helpen. Ik werd in 2016 vegetariër en heb sindsdien alleen maar commentaar gehad van mijn ouders. Daar hoef ik dus geen steun van te verwachten, zeker niet als ik vegan wil gaan. Dus dat doe ik wel als ik op mezelf woon… Maar ik ben nu al bezig met het verzamelen van recepten en research inderdaad. Youtube, blogs en Pinterest zijn TOP bronnen <3 En p.s. ik denk dat je als je wilt kijken of het echt wat doet voor je 3 punten, je het beter een maand kunt proberen. Dan kun je pas echt oordelen of de levensstijl wat voor je doet. Dat lukt niet met een week en twee weken is ook maar kort denk ik 😉 Je lijft moet er toch aan wennen!
  Mariëlle onlangs geplaatst…La Fare 1789 sublime hands creamMy Profile

  • 10 januari 2017 / 18:05

   Ik denk dat het belangrijk is om aan je ouders uit te leggen waarom je vegetariër bent en waarom je hierin gelooft. Ze zullen wel bijdraaien hoor. (:
   En ik denk dat ik toch nog even wacht met een maand vegan gaan, er zijn toch een aantal dingen die ik gemist heb. (:
   Maar nu heb ik wel zeker genoeg inspiratie en ideeën voor snacks en maaltijden voor een volgende keer!

 2. 10 januari 2017 / 14:45

  Ik vind het heel knap dat je dit zo hebt volgehouden , echt respect!

  • Yaraloveshealthy
   Auteur
   10 januari 2017 / 20:58

   Thanks! (:

 3. 10 januari 2017 / 14:58

  Altijd leuk om met een challenge bezig te zijn. Tof om deze, leuk gevulde update te lezen!

 4. 10 januari 2017 / 16:02

  Super hoor dat je het hebt volgehouden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger veel minder vlees eet dan dat ik nu doe. Ik was regelmatig 1 of 2 dagen in de week vegetarisch en eigenlijk was dat best prima vol te houden. Wel merk ik dat er door steeds meer producten dierlijke vetten verwerkt zijn, waardoor echt veganistisch eten erg lastig wordt!
  Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Flanellen Dekbedovertrek van Dekbed-discounter.nlMy Profile

  • 10 januari 2017 / 18:01

   Dankje! Ja het is inderdaad lastig, maar het lukt wel zolang je voldoende research gedaan hebt en alles goed gepland hebt. Ik heb bijvoorbeeld gisteren ontdekt dat ik plantaardige boter kon gebruiken voor op brood bij mijn soep.

 5. 10 januari 2017 / 17:36

  Ik vond het heel leuk en interessant om dit te volgen 🙂

  En knap ook dat je het volhield! Ik zelf zou het niet kunnen, zeg ik eerlijk.

  • 10 januari 2017 / 18:07

   Dankje! (:

   Het is makkelijker dan je denkt hoor, als je je research doet en je voorbereiding. (:

 6. Yaraloveshealthy
  Auteur
  10 januari 2017 / 20:58

  Thanks! (:

 7. 11 januari 2017 / 08:35

  Wat leuk! Ik heb het zelf 5 dagen gedaan en het beviel mij ook prima! Ik eet sowieso al niet zoveel vlees meer en ik vind het ook steeds minder lekker om heel eerlijk te zijn. Tenzij ik het in een restaurant eet ofzo. 😉
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…Getest: Vitamines en mineralenMy Profile

 8. 11 januari 2017 / 10:24

  Interessant om te lezen! Ik heb zelf ook een paar maanden geprobeerd Vegan te eten, voor mijn gezondheid en huid alleen hielp het bij mij ook niet.

  Ik kwam juist aan in gewicht en mijn huid werd ook erger.

  Bij mij werkt het eten van zuivel, vis en kip gewoon beter!

 9. 11 januari 2017 / 10:24

  Interessant om te lezen! Ik heb zelf ook een paar maanden geprobeerd Vegan te eten, voor mijn gezondheid en huid alleen hielp het bij mij ook niet.

  Ik kwam juist aan in gewicht en mijn huid werd ook erger.

  Bij mij werkt het eten van zuivel, vis en kip gewoon beter!

  Liefs,

  Laurence

 10. 16 mei 2018 / 19:18

  Super gaaf dat je dit een keer geprobeerd hebt! Lijkt mij super interessant om ook eens te doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Challenge : 1 week vegan eten ; dag 6

Hi, Ja hoor je ziet het goed, vandaag het eetdagboek van mijn laatste dag in de vegan eet week! Zoals...

Close