Urtekram nordic berries – review

Hi,

Vandaag is het weer tijd voor een review van een aantal beautyproducten. Toen ik voor het eerst hoorde over deze organische, cruelty free en vegan friendly producten, was ik meteen geïnteresseerd.

Urtekram is een scandinavisch merk dat zowel organische voeding als verzorgingsproducten verkoopt. Hun missie is om organische voeding en verzorgingsproducten op de markt te brengen, zodat meer mensen voor deze optie kunnen kiezen.

Ik kreeg de kans om een aantal producten uit te testen, dus hierbij mijn review. Ik heb gekozen voor de Nordic Berries lijn, aangezien we momenteel nog volop in de winterse kou zitten. De Nordic Berries lijn draait vooral rond drie componenten, namelijk de vitaminen & antioxidanten uit duindoorn (sea bucktorn), blauwe bessen en cranberries. En als je de ingrediëntenlijst bekijkt, zie je meteen dat het ook echt om een natuurlijk en organisch product gaat.

Nordic Berries shower gel & body lotion

Het eerste dat je al meteen merkt is dat deze shower gel en body lotion een heel subtiele geur afgeven. Het lijkt wel alsof je ruikt dat het om een natuurlijk product gaat en er niets al te chemisch aan toegevoegd is. Ik zou wel oppassen met het openen van de shower gel, want deze heeft een zeer vloeibare structuur. Natuurlijk is dit normaal, maar als je niet een beetje oppast valt de helft in je douche.

Ik heb deze shower gel en body lotion meer dan een week getest en ik kan zeggen dat ik tevreden ben. Beide producten zijn geschikt voor een droge en gevoelige huid. Je voelt je meteen schoon van zodra je de shower gel hebt gebruikt, soms zelfs meer dan wanneer je een shower gel van een bekend merk zou gebruiken.

De body lotion is zeer makkelijk aan te brengen en trekt redelijk snel in. Zoals je hierboven kan zien, zijn de producten van deze lijn voor alle huidtypes geschikt en beloven ze een goede verzorging.

Nordic Berries conditioner

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de conditioner als enige product niet heb getest. Ik vind het zelf altijd fijner om een conditioner in combinatie met de shampoo van dezelfde lijn te testen. Maar als je beschadigd haar hebt, lijkt deze lijn mij wel iets voor jou.

Coconut leave in spray-conditioner

Ik heb zelf nog nooit met een leave in condtioner gewerkt, dus ik was wel redelijk benieuwd naar deze spray variant met kokosgeur. Ik denk dat deze vooral vroeger met mijn langere haren van pas was gekomen, aangezien ik toen vaak last had van knopen in mijn haar.

Deze leave in spray-conditioner is zeer makkelijk in gebruik. Je kan ervoor kiezen om deze op droog of nat haar te sprayen, zolang je deze er maar niet uitwast. Ik denk dat het vooral handig zou zijn om deze te gebruiken op nat haar, mocht je vaak last hebben van knopen. Nu heb ik daar zelf tegenwoordig wat minder last van, dus heb ik ervoor gekozen om deze op droog haar te gebruiken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het gevoel heb dat mijn haar de laatste 2 weken toch wat gladder is geworden.

Via de website van  Urtekram kan je meer informatie lezen over alle producten.


Zo, dat was het alweer voor vandaag. Ik hoop dat jullie er van genoten hebben en misschien zelfs een nieuw merk hebben leren kennen. Ik vind het zelf altijd geweldig om een nieuw merk te ontdekken en uit te testen, vooral als het merk zo’n goede missie heeft en voor iets goeds staat. Urtekram is een milieuvriendelijk en sustainable merk.

 

Kende jij het merk Urtekram al? Of ken jij een ander natuurlijk & organisch beauty merk?

Ik heb voor dit artikel producten mogen ontvangen.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
10 questions about blogging – tag

Hi, Vandaag leek het mij leuk om nog eens een tag te doen. Ik heb gekozen voor de 10 questions...

Close