Tip : Boeken om makkelijker gezonde keuzes te maken in de supermarkt

Hi,

Zoals jullie wel hebben gemerkt is het een tijdje wat rustiger geweest. Dit komt door de afgelopen examens en het niet verwachte resultaat achteraf. Ik besef nu dat ik nog meer tijd en werk in mijn studie moet steken, en dit ben ik zeker van plan. Hier ben ik eigenlijk al mee begonnen met de start van het nieuwe semester. Maar ik wil ook een goede manier vinden om mijn blog met mijn studie te combineren. Een idee dat ik heb is om misschien mijn studie wat meer met mijn blog te betrekken. Zo wil ik vandaag 2 boeken met jullie delen, die ik onlangs heb ontdekt en die ik zelf ook graag gebruik. Deze boeken hebben als doelgroep de consument en niet diëtisten, maar zijn wel handig om ook als diëtist is te bekijken. Een van de twee boeken heeft wel wat meer betrekking tot de diëtist maar bevat ook een aantal recepten die voor iedereen handig en toegankelijk zijn. Dit is misschien een handige tip voor als je net als mij in de voeding sector geïnteresseerd bent. Dus hier 2 boeken die ik gevonden heb die je helpen om gezonde keuzes te maken in de supermartk.

I’m a foodie : Eet als een expert

Dit boek heb ik zelf in een boekenwinkel gekocht na er in de les over gehoord te hebben. Dit boek is ontworpen door diëtisten en voedingswetenschappers en is dus evidence-based. Je vindt hier niet alleen lekkere en gezonde recepten in, maar ook een aantal tips om gemakkelijker gezonde keuzes te maken in de supermarkt. Zo laten ze zien welke boter, margarine, minarine, … je het beste kunt kopen. Het ‘ i’m a foodie’ concept bevat ook een website : https://www.iamafoodie.nl/ . Persoonlijk vind ik dit als diëtist student een heel informatieve website en blog, maar ook hier kan je als consument terecht met bepaalde vragen die je hebt. Verder vind je er een heleboel verschillende recepten en ideeën in terug.

Je kan dit boek voor €20 kopen op de i’m a foodie website, standaard boekhandel of bol.com .

Winkel slimmer, word slanker

Dit tweede boek heb ik zelf ontdekt tijdens een bezoek aan mijn bib. Ik was eigenlijk op zoek naar het ‘ i’m a foodie’ boek, maar ik ben blij dat ik dit boek ben tegengekomen. Als ik het in de winkel vind, denk ik dat ik het zeker eens ga kopen. Dit boek is ook ontworpen door een diëtist gespecialiseerd in de levensmiddelenindustrie. En ik heb net ontdekt dat deze auteur nog meerdere soortgelijke boeken heeft geschreven. In dit boek kan je aan de hand van afbeeldingen zien wat de betere, gezondere keuzes zijn als het aankomt bij een bepaald voedingsmiddel. Mocht je het vinden in de bib, lijkt het me zeker de moeite waard om eens te bekijken. Zo kom je er misschien wel achter dat je bij een aantal voedingsmiddelen al gezonde keuzes maakt. (:

Hier nog even een voorbeeld van de vergelijking van goede en slechte voedingsmiddelen :

Ik heb dit boek dus in de bib gevonden, maar het is ook te koop via bol.com voor €15 samen met de 2 andere boeken die de auteur geschreven heeft.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tip, zelf vind ik het heel interessant om zo’n boeken te ontdekken. (:

Maak jij zelf wel eens gezonde keuzes in de supermarkt?

Mocht je geïnteresseerd zijn in ‘meet the blogger’ voor een interview over je blog, dan mag je mij altijd een mailtje sturen via info@yaraloveshealthy.com .

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
DIY : Avocado/honing gezichtsmasker

Hi, Vandaag leek het mij wel leuk om nog eens  een DIY te doen. En wat beter dan een gezichtsmasker...

Close