The ultimate bloggers tag

Hi,

Voor vandaag leek het mij wel leuk om eens een tag in te vullen. Zo zit er toch een beetje variatie in mijn blog en artikels.

Ik heb na lang zoeken gekozen voor de ‘ultimate bloggers tag’ die ik heb gevonden op de blog mamaliefde.nl .

Ik moet zeggen dat het lijkt alsof deze tag nog niet  zo veel gebruikt is, wat ik persoonlijk jammer vind. Ik heb de vragen al even bekijken en ik denk dat het vooral vragen zijn waar lezers weleens een antwoord op willen hebben.

1 Hoe lang blog je al?

Het bloggen zelf doe ik al van in 2010/2011. Ik heb in een lang verleden een beautyblog gehad. Ik deed dit enorm graag, maar ik was hiervoor nog te jong en onervaren. Hierdoor is deze blog uiteindelijk gestopt en verwijderd. Voor degenen die mij nog kennen van mijn oude blog (yaralovesbeauty) ik heb enorm veel spijt over hoe alles is verlopen. Daarom dat ik enorm blij ben dat ik met een frisse start met deze blog ben kunnen beginnen in 2015 en dat ik toch een aantal trouwe lezers heb. Enorm bedankt voor alle steun en lieve reacties die jullie in de afgelopen  2 jaar hebben achtergelaten!

2 Wat vindt je het leukste aan bloggen?

Persoonlijk vind ik het schrijven van de artikelen en mijn mening de ‘blogwereld’ insturen het leukste. Zeker als mensen dan jouw artikel lezen en een reactie achterlaten, kan mijn dag niet meer stuk. In het ‘echte’ leven ben ik vroeger vaak gepest en durf ik nog steeds niet altijd mijn mening geven. Daarom vind ik het nog 10x leuker dat ik dit op mijn eigen blog wel kan. En dan vooral dat mensen ook echt naar mij luisteren, dit vind ik echt top. Daarnaast is het gevoel dat je hebt na het schrijven van een goed artikel echt geweldig. Zo’n gevoel van trots dat jij dit geschreven hebt en dat mensen dit ook echt lezen is onbeschrijfelijk.

3 Wat vindt je het minst leuk aan bloggen?

Ik denk soms wel het feit dat het veel tijd kost en dat je niet altijd inspiratie hebt. Als er een tijd iets niet op mijn blog komt, is het vooral door mijn gebrek aan inspiratie. Inspiratie vinden is bij mij soms toch het moeilijkste. Dat een blog onderhouden veel tijd kost, daar heb ik mij al bij neergelegd. Zolang je alles goed plant en meteen begint wanneer je inspiratie hebt, kom het wel goed.

4 Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op als je informatie deelt op je blog?

Ik heb zelf voor een deel een persoonlijke blog. Degene die mij al wat langer volgen weten dit hopelijk ook. Ik heb al eens wat persoonlijkere artikelen gepost, waaronder over mijn verlegenheid. Ik vind het zelf altijd enorm hulpvol en leerrijk als mensen persoonlijk bloggen. Zelf zorg ik er voor dat ik niet te veel details deel over mijn situaties. Het doel van persoonlijk bloggen vind ik het luchten van je hart en je verhaal delen met de wereld. Vaak in de hoop dat je andere mensen helpt/inspireert of lieve reacties krijgt met tips erin.

5 Hoeveel reacties krijg je gemiddeld per artikel?

Ik krijg gemiddeld 3 tot 4 reacties per artikel, maar dit varieert telkens weer. Ik ben al blij als ik 1 reactie krijg, ik heb geleerd dat het belangrijker is om te weten dat mensen je artikelen lezen. Vroeger had ik hier veel moeite mee, maar nu al wat minder. Het feit dat mensen mijn artikelen en verhalen lezen geeft me al een warm gevoel. Maar toch, enorm bedankt voor al jullie lieve reacties die altijd welkom zijn. (:

6 Wat voor camera gebruik je?

Ik gebruik vaak voor mijn foto’s mijn iphone 5s. Ik heb ook een Canon EOS 1100D die ik ook wel gebruik. Het hangt vooral af van de soort foto die ik wil nemen. Momenteel is het voor mij nog geen prioriteit om met allerlei verschillende lenzen te spelen, maar hier wil ik mij ook wel eens in verdiepen.

7 Welk product onderwerp vind je het leukst om te fotograferen?

Dat blijft toch wel een beauty product. Er blijft toch nog een deeltje in mezelf dat zich als beautyblogger ziet en enorm van make-up houdt. Ik vind het ook veel makkelijker om een beauty product met bepaalde props op de foto te zetten dan bv. een boek. Ook hierin wil ik in de toekomst in groeien.

8 Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Ik denk dat mijn lay-out en foto’s zeker wel verbetering kunnen gebruiken. Stilaan zal ik mij hier dan ook wat meer in gaan verdiepen, ik blijf nieuwe dingen leren. Ik ben wel ongelofelijk blij met mijn sidebar waarin ik een welkom tekstje heb en mijn social icons. Vroeger ben ik zeer lang op zoek geweest naar een manier om zo’n icoontjes in mijn lay-out te verwerken, nu heb ik dit aan de professionals overgelaten. Veel lay-outs hebben tegenwoordig standaard een widget voor icoontjes voor je social media.

9 Heb je je lay-out zelf gemaakt en ben je er blij mee?

Nee, ik heb deze via pipdig gekocht. Ik heb hier zelf nog geen moment spijt van gehad. Tot ik zelf wat beter met lay-outs overweg kan, zal het toch hierbij blijven. Het enige nadeel van zo’n lay-out kopen en niet custom laten maken is helaas dat andere bloggers dezelfde lay-out kunnen kopen. Dus als iemand tips heeft om een eigen header/logo te laten maken, altijd welkom!

10 Heb je visitekaartjes? Zo ja, heb je ze zelf gemaakt?

Nee, nog niet. Ik zou er graag willen laten maken, maar ik twijfel  of dit niet te vroeg is. Verder zou ik graag willen wachten tot ik het perfecte logo voor mijn blog heb bedacht of een leuk visitekaartje.

11 Verdien je geld met bloggen?

Ja, af en toe verdien ik geld met mijn blog. Ik werk samen met blogbrains.nl, dit is een ongeloofelijk slim concept. Zij werken samen met opdrachtgevers en bloggers. De bedoeling is dat je voor een bepaald merk/product een artikel schrijft in ruil voor geld. Je kan ingedeeld worden in verschillende levels aan de hand van het aantal bezoekers van je blog, de vormgeving van je blog, …

Als je meer over blog brains wilt weten, bezoek dan zeker eens hun website om meer over het concept te weten te komen. Verder heb ik een keer met fotofabriek samengewerkt, waarbij ik zelf een fotoboek mocht samenstellen. Ik zorg er wel altijd voor dat het een leuk concept is voor mijn bezoekers en dat het mijn eigen woorden zijn.

12 Doe je alles voor je blog alleen?

Ja. Het zou leuk zijn om eens een gastblogger te hebben, maar voorlopig doe ik alles alleen.

13 Hoeveel bloggers heb je in het echt ontmoet?

Nog geen enkele. :s

14 Naar hoeveel events ben je geweest?

Momenteel ben ik nog niet naar een event geweest. Ik ben vroeger wel eens uitgenodigd voor een groot demak’up event, maar helaas was ik toen nog te jong en onervaren om te gaan.

15 Hoeveel artikelen staan er online?

Dat zal ik even moeten nakijken…

Op iets meer dan 2 jaar tijd heb ik 102 artikelen online gezet. Ik heb eigenlijk geen flauw idee of dit veel is. Toch leuk om eens naar de kijken.

16 Hoeveel filmpjes heb je al gemaakt?

Geen. Dit heb ik vroeger met mijn eerste blog eens gedaan, maar dit was niets voor mij. Het hielp natuurlijk ook niet dat dit hele concept vroeger in België heel onbekend was. Wat betekende dat je met zoiets uitgelachen kon worden, helaas.

17 Wat is de eerste blog die jij bent tegengekomen?

Ik vind dit heel moeilijk om nog te herinneren. Ik denk dat het beautygloss, vera camilla was en anders was het thefashionway. Ik weet nog dat ik enorm onder de indruk was van Iris van thefashionway. Zij had toen als een van de eerst op jonge leeftijd een artikel in een tijdschrift over haar blog. Het waren er vooral verschillende door elkaar in mijn geval.

18 Waardoor blijf jij hangen op een blog?

De lay-out is denk ik het eerste waar ik zelf op let. En het is natuurlijk een bonus als de kwaliteit van de foto’s goed is en er een bepaalde frequentie in de artikelen zit.

19 Denk je nog lang door te gaan met bloggen? Wanneer zou je stoppen?

Zelf zou ik nog zeer lang willen doorgaan met bloggen. Zeker ook omdat het tegenwoordig een bekender concept is en een meerwaarde kan geven aan je bedrijf. Aangezien ik aan het studeren ben om diëtiste te worden, lijkt het mij interessant om het bloggen ook na mijn studie voort te zetten. Tegenwoordig hebben steeds meer diëtisten, specialisten, … een eigen website en zelfs een blog. Het lijkt mij enorm leuk om ook dan nog recepten mee te delen. En wie weet, bestaat deze blog ook nog tegen dan, we shall see.

20 Zou je je blog verwijderen voor 50.000 euro.

Ik heb gelezen dat een paar bloggers dit wel zouden doen. En ja, 50.000 euro is enorm veel en je kan er zoveel mee bereiken. Maar ook al heb je een back-up gemaakt, dan nog is je lay-out weg. En dat is nu net wat mij het leukste lijkt om bij te houden. Het zien van mijn blog maakt mij nog altijd enorm blij. Dus ik zou of mijn blog houden of de 50.000 euro gebruiken om mijn praktijk en nieuwe blog/website op te bouwen. Het blijft een moeilijke keuze.

21 Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Ik heb hier geen flauw idee van eigenlijk. Maar ik heb wel al een aantal complimenten gekregen op de lay-out en het uitzicht van mijn blog. Hierdoor hoop ik toch op een cijfer boven de 5/10. Ik hoor graag jullie gedachten hier rond. Aangezien ik het zelf niet zou weten.

Welk cijfer zou jij mijn blog geven en waarom?

Bedankt voor het lezen van dit artikel, ik weet dat het een heel lang artikel was. Het lijkt mij leuk om eens wat afwisseling in mijn blog te brengen. Als een van jullie deze tag wil overnemen, mag dit altijd. Het zou leuk zijn als je dit dan even laat weten in een reactie, dan ik meteen jouw antwoorden gaan bekijken.

En ik ben nog altijd op zoek naar kandidaten voor een nieuwe ‘meet the blogger’ dus, let me know!

See you soon!

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 15 november 2017 / 19:52

  Ik zou je blog zeker een 9 geven, verdien je ook. Zo vind ik het leuk dat je persoonlijk blogt, daar hou ik wel van. Leuk om je in deze tag nog beter te leren kennen.

 2. 16 november 2017 / 10:03

  Wat een leuke tag zeg! Ik blog nog niet zo heel lang; dus hij is voor mij nog niet echt van toepassing denk ik! Maar wel heel leuk om te lezen; en zo herkenbaar dat je soms geen inspiratie hebt en dan wel iets moet uploaden! Gelukkig zijn er dan tags denk ik altijd; en ik kijk altijd gewoon bij andere bloggers hoe hun het doen!

  Liefs
  Rosita Elise onlangs geplaatst…Beauty | Vera Camilla X Benefit Kit Make-up setMy Profile

 3. 16 november 2017 / 19:16

  Leuke tag om te lezen! Bloggen blijft een hele toffe hobby. Oei welk cijfer ik m’n blog zou geven…. Ik denk een 7.5 Ik ben er erg blij mee maar ook erg bescheiden

 4. 21 november 2017 / 14:54

  Ik vind je blog altijd erg leuk om te lezen! Ik ga deze tag ook doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
#Girlboss gift ideas

Hi, Vanaf vandaag zal er elke maandag een nieuwe gift ideas online komen. Naar de aankomende feestdagen toe leek het mij wel...

Close