#Summerproof : Summer legs

summerlegs1

Hi,

Vandaag is het alweer tijd voor de tweede editie van #summerproof. Ik heb van vele onder jullie te horen gekregen dat het nog niet te laat is voor deze rubriek. Gelukkig, want ik heb nog genoeg ideeën voor een aantal edities. (:

Vandaag deel ik met jullie mijn tips om je benen helemaal #summerproof te maken. Tijd voor de summer legs!

Wil je meer weten? Lees dan zeker verder!

summerlegs5summerlegs6

 • Stap 1 : Scrubben

Het eerste dat je best kan doen als je onder de douche stapt is je benen scrubben. Dit zorgt ervoor dat alle dode huidcellen van je huid verwijderd worden. Door dit als eerste te doen gaan je poriën open door de warme stoom van het water. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je benen te scheren en zorgvuldiger te scheren. En natuurlijk wordt je huid hier zo zacht van als een babyhuidje. Als je geen zin hebt om een scrub te kopen, dan kan je deze natuurlijk ook makkelijk thuis maken. Als jullie hier een diy van willen zien, let me know!

Summerlegs2

summerlegs3

summerlegs4

 • Stap 2 : Benen scheren met scheerschuim

De tweede stap is dan het scheren van je benen. Om dit zo zorgvuldig en voorzichtig mogelijk te doen, kan je het best een scheerschuim gebruiken. Momenteel vind ik deze combinatie van Gilette Venus het beste, de violet swirl. Het scheermesje dat ik momenteel gebruik is de Gilette Venus Flexiball. Dit scheermesje heeft een speciaal flexibel balletje, gemaakt voor de moeilijkere zones zoals  de knie. Het voorkomt de meeste sneden rond de moeilijke zones. Zelf gebruik ik al jaren scheermesjes van dit merk. Het is wel belangrijk om zo voorzichtig mogelijk en niet te snel te scheren. Verder is het het handigst om zo royaal mogelijk te zijn met het scheerschuim.

PicMonkey Collage

 • Stap 3 : Insmeren met een body butter/body lotion

De laatste stap is het insmeren van je benen met een goede body butter of body lotion. Zelf ben ik groot fan van de body butters van the body shop. Dit omdat ik van nature een redelijk droge huid heb bij mijn benen. Deze body butters zijn zeer hydraterend en zorgen ervoor dat mijn benen heel zacht aanvoelen. Maar dit hangt af van je huidtype, kies zelf een body lotion die het fijnst bij jou werkt. Verder gebruik ik voor in de zomer het liefst een frisse, zomerse geur zoals perzik.

Dat was het alweer voor deze editie van #summerproof. Als jullie zelf nog tips hebben voor een editie van #summerproof, laat het me dan zeker weten. De derde editie zal vrijdag online komen, dus stay tuned.

See you soon!

liefsyara

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 4 juli 2016 / 11:35

  Handige tips zeg! Ik vergeet vaak de scrub, toch maar eens vaker doen 🙂

 2. 4 juli 2016 / 14:04

  Fijne tips! Scrubben vind ik altijd heel lekker en een bodylotion maakt je benen altijd lekker zacht na het scheren 🙂 Heerlijk!

 3. 4 juli 2016 / 17:33

  Als ik scheerschuim gebruik raakt mijn huid geïrriteerd ik gebruik altijd een Rituals doucheschuim! TBS bodybutters zijn echt helden voor zachte benen haha
  Lieke onlangs geplaatst…My week in pictures | #19My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
New favorite jackets

Hi, Vandaag wil ik graag met jullie mijn nieuwe favoriete jasjes delen. Misschien valt het jullie op dat alle drie...

Close