#Summerproof : At home pedicure

summerproofpedi

Hi,

Vanaf vandaag wil ik een nieuwe rubriek online gooien genaamd #summerproof. Ik weet dat dit misschien een beetje laat is en momenteel niet gepast omdat het weer niet echt zomers is. Maar ik zit al twee maanden met dit idee in mijn hoofd en nu heb ik eindelijk tijd om dit verder uit te werken en met jullie te delen. Ik hoop dat jullie het toch nog een leuk idee vinden. Deze rubriek zal waarschijnlijk twee x per week online komen aangezien het al zomer is. Omdat ik hier zo laat mee begin heb ik het idee om deze rubriek wat verder door te trekken doorheen de hele zomer. Het idee is om per editie van #summerproof een andere how-to te geven om helemaal klaar te zijn voor de zomer. Nu heb ik nog een aantal nieuwe ideën hierrond, maar dat is nog een verassing voor later. In de eerste editie van #summerproof deel ik met jullie alle stappen en benodigdheden voor een zomerse pedicure at home.

Wil je meer weten? Lees dan zeker verder!

IMG_2429

 • Stap 1 : Eelt verwijderen en voeten verzorgen

Het klinkt misschien vies, maar veel mensen hebben last van eelt op hun voeten. Om dit eelt te verwijderen kan je een eeltvijl gebruiken, maar tegenwoordig bestaat hier ook een handig apparaat voor namelijk de Velvet smooth van Scholl. Natuurlijk moest ik de roze variant kopen zodra deze uitgekomen was. Ik moet wel zeggen dat de batterij zeer snel leeg is met dit apparaat. Na dat je je voeten helemaal glad gevijld hebt, kan je de huid voeden door een voetcrème te gebruiken. Als je dit niet hebt, kan je altijd een bodylotion of bodybutter hiervoor gebruiken. Ik vind dit het handigst om ’s avonds te doen zo kan je meteen nadat je je voeten hebt ingesmeerd speciale sokjes aandoen, deze zorgen ervoor dat de voetcrème goed intrekt gedurende de hele nacht. Zo word jij wakker met zijdezachte voeten.

IMG_2432

IMG_2435

Een extra optie die je kan toevoegen is je voeten weken in een voetbadje. Ik ben al jaren fan van deze peppermint reviving foot soak van the body shop. Je kan dit in bad doen, maar ook in een apart bakje of afwasteiltje. Dit is een tip om eens uit te proberen bij je volgende at home spa dagje!

IMG_2431

 • Stap 2 en 3 : Teennagels knippen en lakken

De laatste stap is eigenlijk de ‘aankleding’ van je teennagels. Voor je je nagels kan lakken zie je best eerst of je nagels geknipt en gevijld moeten worden. Dan is het tijd om een vrolijk kleurtje nagellak uit te kiezen en je teennagels te lakken. Zelf heb ik gekozen voor een gel nagellak en topcoat van Rimmel. Omdat ik het gevoel heb dat deze nagellak langer blijft zitten dan gewone.

Dat waren de verschillende stappen alweer! Zoals je ziet, is het eigenlijk niet moeilijk of veel werk om je voeten en teennagels helemaal #summerproof te maken, maar vaak is het toch nodig.

Als je meer wilt lezen in de rubriek #summerproof blijf dan zeker mijn blog volgen. Maandag zal de tweede editie online komen, dus stay tuned. Verder kan je mijn blog altijd volgen op facebook en bloglovin.

See you soon!

liefsyara

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 1 juli 2016 / 17:18

  Hi yara,

  Leuke blog post. Maakt niks uit dat je het nu post want ik ga pas volgende week op vakantie 😉

  Werkt die vijl goed? Ik vind het toch wel prijzig dus ik wil er zeker van zijn dat ie werkt voor ik hem koop. Maar als het werkt lijkt het me ideaal!
  Sabine onlangs geplaatst…Midsommar in Gothenburg; VLOG 5My Profile

  • 2 juli 2016 / 08:23

   Hi Sabine,
   Ik vind de vijl zelf goed werken en het is sneller gedaan dan met een gewone vijl. Het kietelt wel een beetje, maar verder vind ik het een zeer handige tool. Ik vind het de prijs zeker waard en je hoeft alleen maar eens in de zoveel tijd een nieuwe vijl kopen, zodat je deze kan verwisselen.
   Liefs,
   Yara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #11 : Irene van Irenelouiseblog.nl

Hi, Zoals jullie kunnen zien is 'meet the blogger' weer helemaal terug van weg geweest. Voor ik Irene en haar...

Close