Study essentials

Hi,

Vandaag wou ik met jullie mijn study essentials delen. Aangezien ik momenteel druk bezig ben met studeren leek dit mij wel leuk. Een van de vele dingen die ik heb geleerd in de paar maanden dat ik deze opleiding doe, is dat het hard werken is. Maar ik heb ervoor gekozen en het is mijn droom, dus zal ik doorzetten. Elke dag leer ik wel iets nieuws bij.

Maar goed, laten we maar eens beginnen met mijn study essentials te delen.

1. Desk planner by supplied by Lily

Als eerste mijn geliefde desk planner van Supplied by Lily. Dit is echt zo’n hulpmiddel voor mij geworden. Natuurlijk heb ik nog een gewone agenda, maar daar staan meer afspraken en deadlines die ik moet halen in. Deze planner gebruik ik vooral voor school maar ook voor andere to do’s zoals bv. aan mijn blog werken. Er is plaats genoeg om alles in te schrijven en je kan meteen een hele week uitplannen. Deze desk planner kost €17,00 en is een echte aanrader.

2. A good ruled notebook

Mijn tweede essential is een goed notitieboek, aangezien ik de meeste samenvattingen met de hand schrijf. Dit is een notitieboek van de Hema, waar ik enorm fan van ben.

Het liefst gebruik ik die van atoma, aangezien deze gemakkelijk uit het notitieboek te halen zijn, om ze dan weer er terug tussen te steken. Helaas zijn dit geen dikke notitieboeken zoals deze en zijn ze best prijzig. Met dit notitieboek van de Hema doe ik toch wel een tijdje en kan ik een paar vakken hierin samenvatten, door de handige tabbladen die er bij in zitten. En nog een pluspunt, deze kost maar €2,75 en je moet niet meteen een nieuwe kopen.

3. Flashcards & post-it’s

Nog twee essentials voor mij zijn flashcards en post-it’s. De flashcards gebruik ik wel eens als ik een aantal woorden/synoniemen moet kennen, jaargetallen of definities.

De post-it’s zijn extra groot, waardoor je er gemakkelijk een aantal kernwoorden, definities, … kwijt kan. Deze hang ik dan overal in mijn studio bv. op de keukenkastjes en de spiegels. Hierdoor kijk je hier vaker naar, en onthoud je de informatie en ben je aan het studeren of herhalen zonder dat je het doorhebt.

4. Highlighters & coloured pens

Mijn laatste study essential zijn markeerstiften en gekleurde (gel)pennen. Aangezien ik als een zot belangrijke zaken in mijn cursussen en boeken markeer. En de gekleurde pennen gebruik ik voor mijn samenvattingen. Door kleuren te gebruiken, onthoud ik dingen sneller en is het leren een beetje minder saai. Vroeger gebruikte ik alleen maar kleur, maar nu heb ik geleerd om kleur (zoals roze of paars) met een basiskleur zoals blauw of zwart te combineren.

Wat zijn jouw study essentials?

Dat was het alweer voor vandaag, laat me gerust weten wat je ervan vond. En mocht er iemand geïnteresseerd zijn in een interview (via e-mail) voor meet the blogger, mag je het mij altijd laten weten via info@yaraloveshealty.com aangezien ik bezig ben met meet the blogger terug op te starten. (:

See you soon!

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. 2 januari 2017 / 13:32

    Oh dit is altijd zo handig vooral die post it notes zijn super, die gebruik ik nog steeds mega vaak

  2. 4 januari 2017 / 08:03

    Wat een gave planner!! Ik ben afgestudeerd aan HBO en doe nu nog een deeltijd studie, maar ik gebruik niet meer zoveel haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Happy new year!

Hi, Happy new year my loves! Een nieuw jaar is begonnen, 2017! Wat zijn jullie goede voornemens? Je mag nog...

Close