Rituals Express your soul – review

Hi,

Voor wie mij volgt op Instagram, afgelopen vrijdag heb ik een sneak peek laten zien van deze prachtige limited edition van Rituals. En zoals beloofd staat het review voor deze collectie vandaag online. Ik heb met nieuwjaar 3 producten van de Express your soul collectie gekregen. Namelijk de bed & body mist, de shower oil en de shimmering body cream. Ik ben al jaren fan van de heerlijk dikke body butters van The Body Shop, dus zou Rituals mij van gedachten laten veranderen? De ‘Express your soul’ collectie heeft een heerlijk, frisse geur van verbena en petitgrain (frisse citrusgeuren).

Express your soul – Shimmering body cream

Iets dat ik niet meteen wist, was dat deze body cream een shimmering effect heeft. En ik moet zeggen dat je dit wel merkt, dus misschien is deze body cream niet voor dagelijks gebruik. Tenzij je het natuurlijk graag hebt om met een glitter lichaam te gaan slapen. Dit lijkt me wel iets leuk om te gebruiken als je een speciale gelegenheid of feestje hebt. Deze bodycream is heerlijk fluffy en brengt gemakkelijk aan. Deze body cream combineert de verkwikkende eigenschappen van verbena met de frisse citrusgeur van petitgrain. Deze body cream is binnen de 10 minuten in je huid ingetrokken en geeft meteen een zijdezacht gevoel. Ik weet niet goed wat ik verder moet zeggen, het is een verfrissende body cream die een fijne glinstering afgeeft.

Hoe gebruik je deze shimmering body cream?

Dat lijkt me redelijk makkelijk. Nadat je een heerlijke rustgevende douche (of bad) hebt genomen, dep je jezelf droog met een handdoek. Hierna smeer je heel je lichaam rijkelijk in met de body cream. Et voila, je lichaam is weer goed verzorgd voor de komende nacht.

Kan je de creaminess zien?

Vanaf nu heb ik een nieuwe favoriet op het gebied van bodycrèmes. Move over The Body Shop!  Want de body creams van Rituals zijn een grote concurrent geworden.

Express your soul – Invigorating shower oil

Je denkt misschien, ‘huh een shower oil?’. En ja ik moet zeggen dat ik hier eerst ook door verrast was. Zeker aangezien het ook echt een zeer lopende olie is. Van zodra je deze op je huid aanbrengt, moet je snel zijn voordat alle olie weg is. Ik was daarom ook zeer benieuwd naar het testen van deze shower oil.

Hoe gebruik je deze shower oil?

Breng de shower oil aan op een vochtige huid. En voor je het weet verandert de olie in een zijdezacht schuim. Waarna je huid helemaal gehydrateert en verzorgt is. Aanrader : Zorg ervoor dat je de douche/bad goed uitspoelt na het gebruik van de shower oil, om uitglijden te voorkomen.

Ik moet zeggen Rituals heeft niet gelogen op hun verpakking. Ik verwachte er niet te veel van, maar toch is het gebeurd. Je brengt de shower oil dus aan op een vochtige huid en dan begin je deze in te wrijven. En ja hoor, er ontstaat een lichte laag schuim en de substantie van de shower oil is nergens meer te bekennen. Deze shower oil geeft je een fris en zijdezacht gevoel. Ik vind het een leuk concept van Rituals om eens een shower oil uit te brengen ipv een simpele douchegel. Zeker nadat ik deze shower oil heb uitgetest ben ik grote fan. De shower oil komt zijn belofte ook echt na.

Express your soul – Inspiring bed & body mist

Ik was enorm blij toen dit product mee in het pakje zat. Ik ben al een tijdje fan van sprays die je op je kussen en bed kan spuiten. Meestal kan je dit soort spray’s alleen in een lavendel geur kopen. Helaas is de lavendel geur niet meteen mijn favoriet. En ik kan je vertellen dat deze spray echt goddelijk ruikt. Ik vind het vooral fijn dat het zo’n frisse geur is, dit zorgt er meteen voor dat je met een fris en rustig gevoel kan gaan slapen. Je kan deze spray ook op je lichaam spuiten, dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Dit zou misschien een beetje overweldigend zijn als je zowel de body cream als de shower oil hebt gebruikt.

Hoe moet je deze spray gebruiken?

Je kan ervoor kiezen om deze spray of op je lichaam of op je bed/kussen te spuiten. Zelf geef ik de voorkeur aan het spuiten op mijn bed en kussen. Je spuit zo’n drie keer over je kussen en bed en de heerlijke geur verspreid zich meteen. Zorg er wel voor dat je niet te dicht tegen je kussen spuit, dit kan misschien voor vlekken zorgen. Wel is deze bed & body mist geschikt voor alle textiel en bevat geen alcohol, waardoor je deze spray gerust op je (gevoelige) huid kan gebruiken.

Ik ben zeer tevreden over deze limited edition collectie van Rituals. De producten staan overal bekend als producten die je een heel luxe spagevoel geven en, who disagrees? 

Mocht je toevallig deze collectie hebben kunnen bemachtigen, deze producten lijken mij ideaal voor tijdens de warme zomermaanden. Nadat je een frisse douche hebt genomen, kan je heel je lichaam insmeren met de shimmering body cream. En een grote plus voor Rituals, de producten bevatten geen parabenen en minerale oliën.

Ik heb nog even opgezocht hoeveel deze producten normaal kosten. Momenteel kan je ze in de sale vinden bij o.a. De Bijenkorf, maar let er op dat dit een limited edition is! Ik zie trouwens net dat een aantal items als online uitverkocht zijn. Maar Rituals komt op regelmatige basis met nieuwe collecties uit, dus je zal zeker iets leuks vinden.

Express your soul – Shimmering body cream – €17,50

Express your soul – Invigorating shower oil – €8,50 

Express your soul – Inspiring bed & body mist – €16,50


Zo, dat was het alweer voor vandaag. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben, maar aangezien het merendeel van jullie meer beauty wouden zien twijfel ik daar niet aan. Mocht dit niet mijn beste review zijn, mijn excuses hiervoor, het is een tijdje geleden dat ik een beauty review heb geschreven. Maar ik kan jullie beloven dat ik hier op ga oefenen, aangezien er de komende maanden weer wat meer artikelen rond beauty online gaan komen. Dus mocht je mij nog niet volgen op Instagram, doe dit dan even, want hier zal ik vanaf nu alle sneak peeks plaatsen.

Ben jij ook zo’n fan van de producten van Rituals?

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meest populaire artikelen

Hi, Voor vandaag leek het mij wel leuk om eens de meest populaire artikelen van yaraloveshealthy.com op een rijtje te...

Close