Review : From Blog To Brand – Laurentine Van Landeghem

 

Hi,

Vandaag komt er eens een ander soort review online dan jullie van mij gewend zijn.

Ik ga namelijk het boek ‘From Blog To Brand’ van Laurentine Van Landeghem reviewen. Toen ik via de weekvlogs van Laurentine hoorde dat ze een boek ging schrijven, moest ik natuurlijk meteen dit boek kopen en lezen. Ik volg Laurentine en Clouds of Fashion nog niet heel lang, maar ik ben wel al een tijdje benieuwd naar het verhaal erachter.

Ben jij ondertussen ook benieuwd naar dit boek?

From Blog To brand, een boek dat je vanaf de 1ste zin inspireert en motiveert om jouw dromen na te jagen.

Wie is de auteur?

De auteur van dit boek is Laurentine Van Landeghem, een 24-jarige onderneemster en oprichtster van de booming business Clouds of Fashion. Naast het ondernemerschap is Laurentine ook blogger en vlogger. Ondertussen heeft ze een grote following opgebouwd op al haar social mediakanalen. In haar vlogs lijkt Laurentine een vrolijke 24-jarige die van het leven geniet, maar wat niet iedereen weet is hoe hard ze heeft gewerkt om te komen waar ze nu is. Natuurlijk houdt het bij dit boek niet op. Ze blijft hard werken om haar bedrijf te laten groeien en neemt je via social media mee in haar drukke leven.

From Blog To Brand – Laurentine Van Landeghem

Wat ooit begon als een modeblog, groeide uit tot een succesvolle pop-up. Ondertussen is Clouds of Fashion (COF) een booming business met winkels in Antwerpen, Knokke en Gent. Maar hoe toverde Laurentine, oprichtster van COF, haar merk om tot een sterke community en een geslaagde business? Dat vertelt ze je in dit boek.

Ik had al flarden van het verhaal achter COF gelezen, maar nog nooit had ik het hele verhaal gehoord. Dus natuurlijk was mijn interesse meteen gewekt, toen Laurentine meedeelde dat ze een boek aan het schrijven was. Via haar weekvlogs op Youtube kon je het hele proces mee volgen. Wat mijn aandacht vooral opwekt, is het feit dat Laurentine heel open is en graag het verhaal achter haar succes met anderen deelt. En dan vooral dat ze niet alleen de up’s, maar ook de down’s deelt. Al na pagina 1 gelezen te hebben, had ik enorm veel motivatie gekregen. Laurentine’s verhaal inspireert je zo, dat je meteen kriebels krijgt om zelf te beginnen. Het maakt niet uit wat je passie is, of dit nu je opleiding is of je bedrijf. In mijn geval was het werken aan mijn blog en content, zodat deze kan groeien. Het gevoel dat je krijgt door het lezen van dit boek, is moeilijk te beschrijven. Wat ik jullie wel als mening kan geven, is dat dit een van de weinigen ‘persoonlijke groei’ boeken is waar ik echt van heb genoten. Het boek leest enorm vlot en bevat een goede variatie tussen de verschillende hoofdstukken.

In totaal telt het boek 20 hoofdstukken, waarvan elk hoofdstuk verschillend. In ‘from blog to brand’ bespreekt ze haar eigen verhaal, hoe het allemaal begon en elke stap die COF heeft gezet. Ze praat over de pop-up winkel, haar eerste winkel, de 3 COFSHOW’S, de webshop, closet sale en nog veel meer. Naast haar verhaal en hoe elke winkel, elk evenement van start is gegaan en verlopen deelt ze nog handige tips. We worden uitgebreid geïnformeerd over de behind the scenes van een winkel en webshop opstarten en alles wat daarbij komt kijken. Wat ik persoonlijk interessant vond, is het feit dat de tips niet te langdradig waren. Er zitten in het boek verschillende inspirerende en motiverende quotes verstopt, waardoor je niet aan een stuk door zit te lezen. Naast verschillende quotes vind je ook nog allerlei foto’s terug. Dit maakt het boek weer wat meer persoonlijk, wat ook leuk kan zijn.

Ik vind zo’n afwisseling zeer belangrijk in een boek over het opstarten van een bedrijf. Dit maakt dat ook een jonger publiek, zoals bv. studenten graag dit boek lezen.

Het boek telt in totaal 160 pagina’s en valt onder de categorie managementboeken.

From Blog To Brand is te koop in de Standaard boekhandelBol en de webshop van COF voor €19,99. Een goed boek aan een betaalbare prijs.

From Blog To Brand is uitgegeven door uitgeverij Lannoo. En al het beeldmateriaal is afkomstig van Clouds of Fashion. Ik zou dit boek zeker een 9/10 geven. Het lijkt misschien veel, maar ik vind het persoonlijk geweldig als iemand met zoveel passie en eerlijkheid een boek schrijft. Zeker als je dit merkt als je het boek leest.

Ik zou het boek aanraden aan iedereen die inspiratie of motivatie zoekt om een bedrijf op te starten. Het maakt niet uit wat voor een bedrijf of business je aan het opstarten bent, dit boek geeft je gegarandeerd motivatie en zeer handige tips. Laurentine vertelt niet alleen over de offline business, maar ook veel over de online business. Zeker tegenwoordig in deze digitale tijden, lijken beide kanten mij toepasselijk.

Als je het mij vraagt, kan je nog enorm veel verwachten en leren van Laurentine en COF.

Je kan Laurentine en haar avontuur met Clouds of Fashion volgen via Instagram , Facebook & Youtube . Ik vind persoonlijk haar weekvlogs heel interessant om te bekijken, juist omdat je een blik achter de schermen van Clouds of Fashion krijgt en Laurentine’s persoonlijke leven.

Je kan Clouds of Fashion ook volgen via Instagram  , Facebook & Youtube . Als je geen tijd hebt om naar de winkel in Antwerpen of Gent te gaan, kan je ook altijd online shoppen in de webshop . Ik kan je uit ervaring vertellen dat COF een goede en praktische webshop heeft.

Kende jij het boek From Blog To Brand al?

Het is altijd leuk als je mij zou willen volgen op InstagramFacebook & Bloglovin

 

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 20 november 2017 / 10:23

  Echt zo tof. Lijkt me zo inspirerend! Wat een topper zeg. Bedankt voor de tip Yara, lijkt me een erg leuk boek. De prijs is ook nog wel leuk.
  kimmetjekims onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #46My Profile

 2. Esra
  20 november 2017 / 19:16

  Bedankt voor je tip! Leuke review! Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden 🙂

 3. 20 november 2017 / 19:17

  Bedankt voor je tip! Leuke review en mooie foto’s! Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
#Manly gift idea + winactie (CLOSED)

Hi, Vandaag is het weer tijd voor een gift guide en deze keer is het de beurt aan de mannen....

Close