Mijn top 5 relax tips

top 5 relax tips header

Hi,

Vandaag wou ik met jullie mijn top vijf relax tips delen. Aangezien ik het zelf met periodes heel druk heb en dan natuurlijk moeite heb met te relaxen, leek het mij wel leuk om een aantal tips hiervoor met jullie te delen. Aangezien ik zeker niet de enige ben die al vaak met drukte en stress te maken heeft gehad. Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om te ontspannen, zeker als je het heel druk hebt. Maar je moet toch af en toe wat tijd voor jezelf nemen want, geloof me als je dit niet doet krijg je alleen maar meer stress en kan je geen werk meer aan. Als je mijn top vijf relax tips wil weten, lees dan zeker verder!

1. Bath time

bathtime

bath

Ik weet dat nummer 1 een beetje cliché is maar, het is wel degelijk zeer effectief. Als je tenminste een badpersoon bent. Vroeger zat ik nooit in bad of ik kon er maar voor vijf minuten in blijven. Maar hoe drukker mijn leven werd, hoe meer ik ging genieten van een bad nemen. Dit komt waarschijnlijk ook mede door lush producten, hihi. (:

Verder raad ik het zeker aan om epsom zout te strooien in je warme bad, dit zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen en kan nooit kwaad bij spierpijn! En natuurlijk wikkel je je na een warm, ontspannend bad in een warme badjas en smeer je heel je lichaam vol met je favoriete body lotion. Mijn favoriet zijn de body butters van the body shop.

2. Reading a book

readingabook

book

Mijn tweede tip is een boek lezen. Het kan dat deze tip niet voor iedereen werkt maar, voor mij werkt dit heel vaak. Als ik vol stress zit is het altijd fijn om na een lange dag op school/werk in mijn bed een boek te lezen. Voor mij persoonlijk helpt een boek lezen voor het slapen gaan mijn gedachten leeg te maken en sneller in een diepe slaap te vallen. Lezen werkt bij veel mensen ontspannend en slaapverwekkend. Het is wel aan te raden om geen thriller te lezen vlak voor het slapen. Verder kan je natuurlijk ook in het midden van de dag een boek lezen. Ik lees zelf bv. vaak in de trein op weg naar huis een boek, zo gaat de treinrit veel sneller voorbij. En met een warme kop thee erbij is het lezen nog zo veel leuker. (:

3. Manicure & Pedicure

manicureenpedicure

Een manicure en pedicure werkt ook vaak ontspannend. Aangezien het belangrijk is om genoeg me time te hebben zeker tijdens stresserende en drukke periodes. Dit is iets wat ik zelf vaak vergeet tijdens zo’n drukke periodes maar het is wel erg belangrijk! Dit is ook handig om te doen vlak voor een seizoen verandert. Denk aan winter naar lente, lente naar zomer,… aangezien het tijdens de warmere periodes weer tijd wordt om de handen en voeten te showen. Voor wintervoetjes is deze eeltverwijderaar van Scholl zeker een aanrader, samen met een goede voetcrème. Verder kan een mooi, fris kleurtje voor de lente/zomer zeker geen kwaad.

4. Masker time

maskertime

Als vierde tips raad ik zeker aan om je huid ook eens te verwennen. Door teveel stress kan je huid vol onzuiverheden staan of juist door slaapgebrek kan je diepe wallen onder je ogen krijgen. Een maskertje is altijd fris en ontspannend. Je kan dit natuurlijk ook combineren met de andere tips en een hele spa dag houden. Natuurlijk is dit nog fijner samen met je beste vriendinnen. Mijn twee favoriete maskers kan je hierboven zien. Het masker links is een klei masker dat je over heel je gezicht en lichaam kan gebruiken. En het rechtse masker is een masker met avocado en havermout, goed voor de poriën. Om nog even op het slaapgebrek terug te komen, genoeg slaap (7-8 uur per nacht) is heel belangrijk om de volgende dag uitgerust en productief te zijn. Zo kan je ook die drukke periodes aan!

5. Yoga time

Als laatste tip heb ik yoga gekozen. Momenteel doe ik niet elke dag of week yoga maar omdat dit altijd goed ontspannend werkt bij mij ga ik hier zeker mee beginnen. Als je een drukke dag/ slechte dag hebt gehad moet je eens een yoga sessie van 10 minuten doen en alles is weer vergeten. Zelf ben ik niet zo voor de meditatie omdat ik hier nog niet zo veel ervaring mee heb maar yoga is helemaal mijn ding. Je kan ervoor kiezen om dit ‘S ochtends of ‘S avonds uit te voeren. Yoga kan je op elk tijdstip van de dag uitvoeren maar, vlak voor het slapen gaan is ook nog eens bevorderend voor je slaapritme.

 

Dat waren mijn top vijf relax tips, ik hoop dat je het leuke/handige tips vond.

Heb jij nog onstpannings/relax tips die voor jou goed werken?

See you soon!

liefsyara

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. marshavw
  4 april 2016 / 11:40

  Bath time staat ook zeker bij mij op nummer 1! Maar helaas heb ik nu geen bad meer sinds ik op mezelf woon "snik snik". -x-

  • 4 april 2016 / 13:14

   Ooh jammer, maar zonder bad kan je jezelf ook nog genoeg verwennen hoor. (:
   Door bv. een voetenbadje en uitgebreid te douchen met een scrub, maskertje,..
   Liefs,
   Yara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #4 : Sprinklesonacupcake van Petra

Hi, Vandaag is het donderdag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe 'meet the blogger'. Ik weet dat...

Close