Mijn levensdoelen die zijn volbracht

quotestoliveby

Bron : Wehearit.com

Hi,

Vandaag wou ik het met jullie hebben over levensdoelen. Ik heb een heleboel doelen die ik in mijn leven wil bereiken waaronder de meest logische zoals afstuderen, droomjob vinden, trouwen, kinderen,…

tumblr_nklzyyIttd1tdgyr4o1_500

Bron : Weheartit.com

Maar omdat ik een redelijk ‘verlegen’ persoon ben of beter gezegd een introvert persoon. Ik heb het moeilijk met vrienden maken, maar eens dat ik iemand heb gevonden die ik vertrouw probeer ik ervoor te zorgen dat deze persoon in mijn leven blijft. Omdat ik zo ben, probeer ik eens om de zoveel tijd dingen uit mijn comfort zone te doen. Zodat ik mezelf beter voel en het gevoel heb dat ik iets heb bereikt. Nu kan ik met trots zeggen dat ik al zeker twee van mijn levensdoelen en nog een aantal andere doelen heb bereikt afgelopen zomer. Het eerste levensdoel dat ik heb bereikt was eind juni namelijk afstuderen van de middelbare school na zeven lange jaren. Iets dat ik nog steeds niet goed kan geloven, tot ik terug met school begin aan de hogeschool. Mijn tweede levensdoel heb ik gisteren bereikt en dat is namelijk mijn rijbewijs halen. Iets wat ik persoonlijk even belangrijk vond als afstuderen en waarbij ik ook vele moeilijkheden mee heb gehad. Dit was namelijk de derde keer dat ik mijn praktijkexamen aflegde. Mijn andere doelen die een beetje uit mijn comfort zone waren, zijn mijn eerste vakantiejob en zes uur verplichte rijlessen. Deze vielen allebei beter mee dan verwacht, gelukkig. Afgelopen april en mei heb ik stage gelopen in een woonzorgcentrum waarna mij om vakantiewerk werd gevraagd. Omdat dit mij stiekem wel goed uitkwam heb ik deze kans meteen aangenomen. Het was zwaar, vermoeiend en soms zag ik het niet meer zitten. Maar ik kijk toch wel trots terug op deze ervaring en ik ben blij dat ik het heb gedaan. De rijlessen waren ook iets waar ik niet meteen naar uitkeek. Maar wat achteraf gezien toch goed is afgelopen. Ik had al eens zes uur rijlessen genomen in november (niet verplicht), maar dit vond ik vreselijk omdat ik hier niets heb bijgeleerd en zelf allemaal vragen moest stellen. Gelukkig was deze ervaring helemaal anders en heb ik veel bijgeleerd en vele tips mee gekregen. Nu was het eigenlijk de bedoeling dat ik pas eind oktober kon gaan voor mijn rijexamen, maar opeens zag ik dinsdag dat er afgelopen vrijdag plaats was om 16.10 uur. Dus heb ik de afgelopen paar dagen goed zitten oefenen, wel nog altijd met zenuwen, maar ik ben er gelukkig door. Derde keer goede keer… (:

b8457a39a6760dc891ec58e44c24919d

Bron : Weheartit.com

Mijn rijbewijs halen was voor mij toch wel heel belangrijk. Dit komt omdat dit mij nog meer zelfstandigheid en vrijheid geeft, ook omdat ik nu veel gemakkelijker op plaatsen kan raken. En voorlopig ook niet meer met de trein naar school moet, yay! Want ik was het openbaar vervoer even helemaal beu, maar ook op deze hele ervaring kan ik blij terug kijken. Want als ik nooit de trein had genomen had ik nooit in Antwerpen op school gezeten en wie weet hoe anders mijn leven er toen had uitgezien, en hoe ongelukkig ik wel niet zou zijn.  Nu ik op deze zomer terugkijk, lijkt 2016 wel een goed jaar voor mij, nu maar hopen dat dit zo blijft. Ik ben niet op vakantie geweest en heb misschien niet zo heel veel met vrienden gedaan, maar ik heb wel mijn eerste vakantiejob gehad en ik heb een rijbewijs. Ik heb deze zomer vooral gewerkt aan mijn toekomst en mezelf en het voelt goed om dit te kunnen zeggen.

Dat was het alweer voor vandaag, ik hoop dat jullie dit leuk vonden. Verder wou ik ook nog  even zeggen dat ik On top van Anna Nooshin bijna uit heb, dus hier kunnen jullie natuurlijk ook een review van verwachten.

See you soon!

liefsyara

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
#Back to school : Tips om de middelbare school te overleven

Bron : Weheartit.com Hi, Vandaag wou ik graag het eerste back to school blogje met jullie delen. Zoals een deel van...

Close