Mijn doelen voor 2018

Hi,

Zoals jullie wel weten bevinden we ons momenteel in het jaar 2018. En bij een nieuw jaar horen natuurlijk nieuwe doelen. Ik stel liever doelen voor mezelf op dan ‘goede voornemens’. Wie mijn blogdoelen voor 2017 heeft gelezen, weet misschien dat ik hier pas in het najaar veel mee ben bezig geweest. Daarom kan je die doelen gerust een fail noemen. Voor dit jaar ga ik iets realistischer zijn en hopelijk ook iets beter voorbereid om deze doelen waar te maken. Ik weet dat het zaterdag is en normaal moest dit artikel gisteren online komen. Toch wou ik me nog een beetje aan mijn planning voor deze maand houden, daarom wou ik dit artikel graag vandaag nog online zetten. Dus, hope you enjoy!

1. Vaker sporten & gezond eten

Ja, ik weet het dit doel heeft waarschijnlijk iedereen op zijn lijstje staan. Ik moet wel even zeggen dat ik al sinds oktober ben begonnen met sporten. Ik heb in het najaar van 2017 een abonnement gekocht en ik had eind november bijna mijn 1ste doel gehaald. Mijn beginnersdoel was om 3x in de week te gaan sporten. Juist die week dat ik nog maar 1x moest gaan sporten, werd ik ziek… Gelukkig had ik toen even vrij van school, alleen de laatste 2 dagen heb ik wel gemist. Ik was heel erg verkouden met een zware keelontsteking en het vele hoesten dat daar bij hoort. Hierdoor ben ik tot in november niet meer kunnen gaan sporten. Juist toen ik eindelijk van mijn hoest vanaf was en weer goed kan ademen, werd ik opnieuw ziek. Dit is blijkbaar heel normaal, eens je ziek bent geweest is het veel makkelijker om opnieuw een virus op te lopen. Dit zorgde er helaas voor dat ik tot midden december niet ben gaan sporten. Uiteindelijk ben ik weer eens terug gaan sporten op 30 december, zodat ik toch op z’n minst nog 1x voor 2018 ben gaan sporten. En nu ben ik  van plan om vanaf maandag weer vollop te beginnen. Helaas is mijn conditie dus niet zo goed, dus als er iemand tips heeft voor cardio voor beginners, let me know!  Ook heeft het al een groot verschil gemaakt dat ik me heb ingeschreven bij een woman’s only sportschool.

Voor het gezond eten was ik redelijk goed bezig, tot de maand december eraan kwam. Tijdens december heb ik veel te weinig gezonde dingen gegeten en te veel ongezonde dingen. Wel ben ik al een tijd bezig met al mijn maaltijden uitplannen, wat naar de winkel gaan al een pak makkelijker maakt. Hierdoor stel je vaak gezondere maaltijden met groenten samen. Je kan natuurlijk nog altijd een maaltijd omwisselen als je er die dag niet veel zin in hebt. Dus mijn doel naast het sporten is dus om verder aan meal planning te doen, geen chips kopen, genoeg fruit & groenten eten op een dag en blijven voortdoen met voldoende water te drinken.

2. Zo min mogelijk herexamens

Dit is een zeer belangrijk doel voor mij. Tijdens mijn 1ste jaar had ik maar liefst 7 herexamens. Dit was redelijk zwaar, zeker aangezien de herexamens vlak na elkaar vielen. Uiteindelijk was ik nog voor 4 herexamens gebuisd, ik was er bijna door geweest als de giscorrectie niet zo erg was. En omdat ik niet al mijn 60 studiepunten had behaald (wel voor praktijkvakken), mocht ik dit nieuwe academiejaar geen praktijkvakken doen en niet veel nieuwe vakken. Hierdoor heb ik wel zeker voldoende tijd voor de vakken die ik wel heb. Toch zorgde dit er vaak voor dat ik fear of missing out had, aangezien ik ook niet mocht deelnemen aan het project. Vaak was mijn motivatie om te leren ook wel even gezakt. Toch wil ik proberen om nu goede examens te doen, zodat ik deze niet opnieuw in augustus moet doen.

3. Aan mijn blogschema houden

Dit is ook een zeer groot doel voor mij. Zoals jullie weten heb ik in het najaar een blogschema opgesteld (Ma-Wo-Do-Vr-Za). Uiteindelijk heb ik de zaterdag al moeten weglaten omdat het te veel werd. Maar ik ben het nieuwe jaar begonnen met een uitgebreide planning, waardoor ik voorlopig bijna een maand vooruit kan. Nu is het natuurlijk ook nog de bedoeling om al zo veel van deze artikels in te plannen. Vanaf 2018 heb ik ook besloten om de dinsdag mee in mijn blogschema op te nemen, met een gloednieuwe rubriek. Ik wil alle bloggers die ik gecontacteerd heb en al mijn lieve bezoekers alvast bedanken, want ik kan jullie met trots zeggen dat de rubriek ‘meet the blogger’ al zeker tot april volgepland staat. Dus mocht je hier nog aan willen deelnemen, graag maar hou er rekening mee dat jouw artikel pas in april online zal kunnen komen. En natuurlijk krijg ik graag inspiratie en tips, dus let me know! Bij dit doel wil ik ook graag mijn social media zetten. De meeste die deze blog nu lezen, zullen mij waarschijnlijk niet volgen op instagram. Toch post ik daar vaak nieuwe artikel en sneak peeks. Dus als je mij op social media wilt volgen, de links kan je onderaan dit artikel vinden. Mijn social media laten groeien is zeker nog een belangrijk doel voor mij.

4. Betere planning maken en mij hieraan houden

Dit laatste doel is de laatste tijd voor mij redelijk moeilijk geworden. Ik kan misschien wel een goede planning maken, maar ik houd mezelf hier vaak niet aan. Hier wil ik dus zeker verandering in brengen met de aankomende examens en mijn blog. Want het geeft je toch altijd een goed gevoel om je hele to-do lijstje afgestreept te hebben, niet? Komende maand gaan jullie ook nog een artikel zien over mijn beste tips om georganiseerd te blijven voor 2018.


Zo, dat zijn al mijn doelen voor 2018. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Verder zijn tips en ideeën voor mijn blog altijd welkom!

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

 

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 7 januari 2018 / 13:17

    Veel van jouw goede voornemens komen ook voor op mijn lijstje. Vooral wat betreft gezonder eten en mij aan planningen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #22 : Astrid Lia van Aboutastrid

Hi, Vandaag is het tijd voor de 22ste editie van 'meet the blogger', deze week met Astrid Lia van Aboutastrid. In...

Close