Meet The Blogger #39 : Gaelle van fashionemergency.be

Hi,

Het is weer al tijd voor de 37ste editie van Meet The Blogger hier op yaraloveshealthy. Voor deze week stel ik jullie graag voor aan

In Meet The Blogger zet ik elke donderdag een andere blogger met hun blog in het zonnetje dmv een interview. Zo krijgen jullie, net als ik de kans om nieuwe bloggers te leren kennen.

Als je benieuwd bent naar mijn interview met Gaelle, lees dan zeker verder.

Wie is Gaelle?

Gaelle : Ik ben Gaëlle Ouvrein, trotse oprichter van het bedrijfje Fashion Emergency dat bestaat uit een modeblog enerzijds en het aanbieden van kleur- en stijlanalyses anderzijds. Ik ben 25 jaar en woon op twee plaatsen tegelijk. Tijdens het weekend vertoef ik samen met mijn verloofde in Roeselare en tijdens de week profiteer ik nog van het ‘kotleven’ in Antwerpen, waar ik werk als doctoraatsonderzoeker aan de universiteit. Ik heb twee grote passies: mode en schrijven. Die twee kan ik uitstekend combineren op Fashion Emergency. Verder help ik graag andere mensen met mode-advies, maar natuurlijk ook met andere zaken.

Interview

1.Wat is de naam van je blog en waarom heb je die gekozen?

Mijn blog heet Fashion Emergency en ik heb voor deze naam gekozen omdat ik wil dat de blog er kan zijn voor iedereen die wel eens met fashion emergencies te maken krijgt. Daarom zet ik ook niet enkel in op algmene fashion tips via de blog, maar bied ik ook kleur- en stijlanalyses en personal shopping arrangementen aan. Op die manier probeer ik op een persoonlijke manier mensen te begeleiden met hun fashion problemen. Bovendien vind ik ook opvolging achterna erg belangrijk. Fashion Emergency moet namelijk altijd toegankelijk blijven. Daarom kan je ook altijd bij mij terecht met je vragen of zelfs voor instant fashion advies dat ik online en via een app aanbied.

2.Hoe oud was je toen je begonnen bent met bloggen?

Ik ben begonnen toen ik 20 jaar was.

3.Wat betekent bloggen voor jou, zou je nog zonder kunnen?

Bloggen heeft voor mij een dubbele functie. Enerzijds is het een uitlaatklep voor mezelf. Voor mijn job schrijf ik wetenschappelijke artikels en die manier van schrijven biedt erg weinig vrijheid. Op de blog daarentegen kan ik helemaal in mijn eigen stijl schrijven met een grapje hier en daar en dat zonder dat iemand me gaat verbeteren. Anderzijds is de blog doorheen de jaren ook uitgegroeid tot iets waarmee ik anderen kan helpen. Mode is gewoon erg belangrijk. Het bepaalt een heel groot deel van je uitstraling. Informatie over mode moet dan ook voor iedereen toegankelijk kunnen zijn. Daar wil ik met Fashion Emergency toe bijdragen. Daarom probeer ik ook op een heel toegankelijke manier te schrijven. De tips die ik geef zijn eenvoudig voorgesteld en ondersteund met veel beeldmateriaal, wat het voor de lezer erg gemakkelijk maakt.

Het bloggen is voor mij uitgegroeid van een hobby tot mijn bijberoep. En nee, ik kan niet meer zonder!

4.Waarom ben je begonnen met bloggen?

Mijn ware obsessie voor mode is pas tot uiting gekomen toen ik ging studeren in Leuven. De ‘studentenmode’ is er zo verschillend van de modetrends in West-Vlaanderen en hoe je kan spelen tussen die twee stijlen boeide mij enorm. Door in beide werelden te vertoeven, ontwikkelde ik een soort van eigen stijl met elementen van beide. Veel mensen hebben in hun leven te maken met verschillende modewerelden, bijvoorbeeld die van hun job en die van hun vrije tijd, en hebben nood aan tips over hoe je die combineert tot een eigen stijl. Daar wilde ik mensen graag mee helpen en daarom ben ik begonnen met bloggen over mijn eigen stijl. Al gauw werd het mode-advies op Fashion Emergency algemener en ben ik overgestapt tot het bespreken van nieuwe trends en hoe je die in heel wat stijlen kan toepassen.

5.Wat is de link van je blog?

https://fashionemergency.be

6.Wat vinden jouw vrienden en/of je familie ervan dat je blogt?

Mijn vrienden en familie kwamen al vaker naar mij toe voor mode-advies en dat is alleen maar toegenomen ;). Ook het feit dat ik Fashion Emergency nu opgericht heb in bijberoep wordt leuk ontvangen door mijn vrienden en familie. Iedereen steunt mij enorm! Soms nemen zelfs mensen die ik niet zo goed ken en van wie ik denk dat ze niet zo met mode bezig zijn contact op om tips te vragen. Het is erg fijn dat ze weten dat ze daarvoor bij mij terecht kunnen.

7.Wat zijn je hobby’s buiten bloggen?

Mode op zijn geheel is een hobby voor mij, niet enkel het bloggen, maar ook de kleur- en stijlanalyses en gewoonweg het shoppen. Naast mode, ga ik ook geregeld sporten en volg ik een cursus gitaar.

8.Hoeveel tijd spendeer je aan bloggen?

Ik blog twee à drie keer per week; op woensdag bespreek ik een nieuwe modetrend en op zaterdag geef ik een aantal voorbeelden van outfits die nu te koop zijn die aansluiten bij deze trend. Op maandag komt er af en toe een iets persoonlijkere blog. Het schrijven van de blogjes zelf gaat voor mij erg vlot (een halfuurtje), maar het is natuurlijk meer dan dat. Het opzoeken van goeie foto’s en goeie voorbeeldoutfits neemt al gauw heel wat tijd in beslag. En dan is er nog het nadenken over de blog en over de trends die ik zou kunnen bespreken en het shoppen zelf, het research doen zoals ik het noem ;).

9.Als  je moest verhuizen naar een land/continent welk land/continent zou dit dan zijn?

Voor mijn werk heb ik 5 weken in Australië gewoond en ik ben er verliefd geworden op het land! Het land is echt prachtig, er is nog zoveel ongerepte natuur. Je kunt je praktisch niet voorstellen hoe je er een halve dag kunt rijden op vaak niet geasfalteerde wegen en slechts twee andere auto’s kruisen. De mensen zijn er ook enorm vriendelijk. Je voelt je er meteen thuis. In oktober ga ik terug naar Australië met mijn vriend op huwelijksreis. Hopelijk is hij even enthousiast over het land!

Ookal vind ik het een fantastisch land om te zijn en zou ik er zeker kunnen wonen, ik zou niet meteen de stap zetten om definitief naar het buitenland te verhuizen omdat ik mijn vrienden en familie te veel zou missen.

10.Wil je nog iets meedelen, heb je nog motiverende tips?

Ik wil vooral aan iedereen meedelen: ga voor die droom! Ik heb enorm lang getwijfeld om een opleiding tot fashion stylist te volgen en nu ik erop terugkijk had ik het al veel langer moeten doen! Zoveel mensen zitten vast in jobs en hobbies die ze niet meer graag doen. Durf te stap te zetten en doe wat je echt gelukkig maakt!


Zo, dat was het alweer voor de Meet The Blogger van deze week. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen en misschien zelfs een nieuwe blog hebben leren kennen? Ik wil Gaelle bij deze nogmaals bedanken voor haar deelname aan Meet The Blogger.

Kende jij Gaelle’s blog Fashionemergency.be al?

Je kan Gaelle & haar blog volgen via Instagram.

Wil jij na het lezen van deze Meet The Blogger ook eens deelnemen of ken je andere leuke bloggers? 

Dan kan je altijd een mailtje sturen naar  info@yaraloveshealthy.com of een reactie achterlaten onder dit artikel.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Garnier SkinActive Carbon Végétal Tissue masker

Hi, Een tijdje geleden kocht ik dit Garnier Charbon Végétal Tissue masker bij Kruidvat. Vooral omdat het niet zo veel...

Close