Meet the blogger #21 : Jelissa van Joliette

Hi,

Vandaag is het alweer tijd voor de 21ste editie van ‘meet the blogger’. Vandaag is het de beurt aan Jelissa en haar blog Joliette.be.

In ‘meet the blogger’ zet ik elke donderdag een andere blogger met haar blog in het zonnetje d.m.v een interview van 10 vragen. Op deze manier hoop ik dat jullie ook nieuwe bloggers leren kennen, tips zijn altijd welkom!

Wie is Jelissa?

Jelissa is momenteel 31 en woont samen met haar vriend in hartje Antwerpen, namelijk ’t Eilandje. Naast haar blog is ze ook nog eens een full-time secretaresse bij een law firm. Hier naast werkt ze ook nog eens af en toe als freelance copywriter and content creator. Joliette is Jelissa’s blog en haar missie :

‘Een cool girls’ guide voor make-up, skin care en het goede leven. 100% persoonlijk en maar 0,1% gefilterd. (c/o de telefoontjes van de mama en de papa: “Zoude da nu wel op internet zetten?!“)’

Het interview

1.Wat is de naam van je blog en waarom heb je die gekozen?

De dag dat ik Joliette (toen nog op Blogger) aanmaakte, kwam die naam spontaan. Ik wist dat ik zou gaan schrijven over cosmetica – het was bijna een muziekblog geworden – dus ik wilde iets beauty-ish. Op dat moment was ik helemaal in de ban van Sofia Coppola’s Marie Antoinette, dus mijn hoofd had een Franse tab openstaan. ‘Jolie’ (Frans voor ‘mooi’) vond ik veel te pretentieus, dus ik plakte er ‘-ette’ achter. Het maakt ‘joli’ in eerste instantie vrouwelijk én verkleint het woord. Joliette is dus bedoeld als ‘soortement van mooi-ish’. Ja. 🙂

2.Hoe oud was je toen je begonnen bent met bloggen?

Ik heb Joliette aangemaakt in 2008, ik was toen 22.
De allereerste keer dat ik blogde was ik 15, toen de inbelverbinding juist verdwenen was. Dat was een persoonlijke blog en draaide veel meer om de layout. Ik leerde mezelf HTML en met grafische programma’s werken. In die tijd leverde ik ook vaak een URL in als huistaak.

3.Wat betekent bloggen voor jou, zou je nog zonder kunnen?

Nee. 🙂 Door te bloggen houd ik mijn ‘schrijfspier’ strak, kan ik mijn obsessie met make-up en cosmetica kanaliseren en heb ik het gevoel dat ik, hoe klein ook, ik iets kan bijdragen aan de maatschappij.
Ik hoop dat mijn lezers door de regels door lezen dat Joliette staat voor een relaxte, easy-does-it kijk op beauty: je hebt geen instagram brows nodig, geen valse wimpers en geen maatje 36 om mooi te zijn. Door de heersende holo-glitter- en contour-errthing hysterie in de huidige on-line beautyscene vind ik dat Joliette een belangrijke tegenhanger is. Uiteindelijk: meer à la Française, eh. 😉

4.Waarom ben je begonnen met bloggen?

Omdat ik me verveelde binnen mijn opleiding. Ik wilde terug iets doen on-line. Ik ben opgegroeid met een moeder die helemaal dol is op cosmetica (heeft ze op haar beurt van haar moeder) dus na éven te twijfelen over (indie)rock en urban music als onderwerp (mijn ouders hebben altijd in de muziek gewerkt) was de keuze snel gemaakt.

5.Wat is de link van je blog?

www.joliette.be

6.Wat vinden jouw vrienden en/of je familie ervan dat je blogt?

Ik heb heel lang anoniem geblogd. Toen ik uiteindelijk uit de bloggerskast kwam, was bloggen al een vaag begrip bij mijn omgeving. Ondertussen ziet iedereen het als iets dat onlosmakelijk met mij verbonden is.

7.Wat zijn je hobby’s buiten bloggen?

Ik woon in hartje Antwerpen, dus ik trek er graag op uit om nieuwe adresjes te ontdekken. Ik kan zo genieten van de kranten te lezen bij een lekkere flat white.

Daarnaast lees ik heel graag fictieromans (dat gaat van Stephen King (LOVE him!) tot Amy Tan, Tash Aw en Haruki Murakami) en essays (over de muziekscene, maar ook Durga Chew-Bose en Rebecca Solnit). Liefst in het Engels. Dat heb ik gestudeerd en wil ik ook scherp houden.

8.Hoeveel tijd spendeer je aan bloggen?

Dat varieert. Er komt ook veel meer kijken bij bloggen dan enkel foto’s maken, bewerken en typen. Ik probeer de vrije tijd die ik reserveer om te bloggen nuttig in te vullen door te schrijven wanneer het natuurlijk komt, te brainstormen wanneer ik me minder verbaal maar wel creatie voel en mijn inbox te regelen wanneer ik er geen volzin uit krijg.

9.Als  je moest verhuizen naar een land/continent welk land/continent zou dit dan zijn?

Ha, easy! Hawaii of Nieuw-Zeeland. Een tropisch eiland tussen Japan (<3) en de US (New Yooork!) dat toch moody weer heeft. Ik hou namelijk van zon en een paradijselijke natuur, maar mijn romantisch hart heeft soms echt wel cravings voor een dramatische storm af en toe.

10.Wil je nog iets meedelen, heb je nog motiverende tips?

De belangrijkste blogtip: you do you. Niemand is geïnteresseerd in een standaard beautyblog. De dingen die jouw blog anders maken, zijn z’n sterkte. En dat geldt ook voor de persoon achter die blog. 🙂 Qua looks en persoonlijkheid: wat jou anders maakt, is jouw sterkte.
Ik vind het ook altijd leuk om mensen met een andere achtergrond of een andere kijk op de wereld te leren kennen, waarschijnlijk daarom dat mijn vriendengroep zo divers is. Raakvlakken en gemeenschappelijke interesses zijn natuurlijk wat een groep mensen met elkaar verbindt, maar de verschillen (vaak met conflicten en crisissen als gevolg) zijn wat ons als gemeenschap – en als persoon – doen groeien. Ons beter maken, uiteindelijk.
Het vergt vaak veel moed om jouw eigen verschillen te accepteren, maar eens je dat kan, eens je ze zelfs gaat accentueren, zal het ook veel makkelijker worden om de verschillen van iemand anders te accepteren. Je leert dan samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken. Iedereen weet: empowered women empower women! <3


Dat was het alweer voor deze editie, heel veel dank aan Jelissa van Joliette.be. Na een heleboel Nederlandse blogsters, leek het tijd om ook even wat Belgische bloggers in het zonnetje te zetten. Ik hoop dat jullie even tijd nemen om Jelissa’s blog te bekijken en misschien zelfs een lieve reactie achter te laten. Ik vind Joliette.be zeker de moeite waard om te bekijken.

Kende jij de Jelissa’s blog Joliette.be al? Ken jij nog andere leuke blogs om te bekijken?

 

Je kan Jelissa en haar blog volgen via InstagramTwitterLinked’in & Facebook.

Ben jij zelf blogger en wil jij ook eens deelnemen aan ‘meet the blogger’? Stuur me dan zeker even een mailtje naar info@yaraloveshealthy.com met de link van jouw blog en waarom je wilt deelnemen.

See you soon!

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 28 december 2017 / 11:06

  Wat leuk dat je andere blogger de ruimte geeft op je site! En zo leer je natuurlijk ook anderen kennen. Ik kende deze blog nog niet maar ga haar zeker volgen x
  Janine onlangs geplaatst…Hoe was mijn kerst? My Profile

  • 29 december 2017 / 12:44

   Dankje! Dat is het doel dat ik met 'meet the blogger' wil bereiken, nieuwe bloggers ontdekken en delen.

 2. 28 december 2017 / 21:42

  Super leuk om dit te lezen en dat je andere bloggers in het zonnetje zet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Kneipp abrikozenmelk & marulaolie handcrème

Hi, Vandaag wil ik graag weer een nieuwtje uit beautyland met jullie delen. Namelijk de Kneipp seconde hand- en nagelriemcrème...

Close