Meet the blogger #16 : RositaElise.nl

Hi,

Ja hoor, het is eindelijk weer tijd voor ‘meet the blogger’! Ik hoop dat ik jullie hier even blij mee maak als hoe ik mij nu voel. En ik kan jullie beloven, dat ik voor de komende paar weken al een aantal interviews heb afgelegd. I hope you’re excited…

Wie is Rosita?

Rosita is 24 jaar oud en geboren en getogen in Amersfoort. Momenteel werkt ze als kraamverzorgende in het midden van Nederland en hiernaast runt ze natuurlijk haar eigen blog Rositaelise.nl .Op haar blog schrijft Rosita over lifestyle, beauty, fashion, stationary & travel. Iedereen vindt dus wel iets interessant om te lezen op haar blog!

Als je benieuwd bent geworden naar Rosita’s antwoorden, lees dan zeker verder.

 

1.Wat is de naam van je blog en waarom heb je die gekozen?

De naam van mijn blog is RositaElise, dit is een combinatie van mijn eerste en derde naam. Ik vond het wel lekker in de mond liggen en ik heb mijn 3e naam altijd mooi gevonden maar kon hem nergens voor gebruiken, nu wel! Ik ben er erg blij mee.

2.Hoe oud was je toen je begonnen bent met bloggen

Ik was echt net 24 geworden; ik ben namelijk een paar dagen na mijn verjaardag begonnen. Vroeger heb ik voor stage en school ook wel eens een blog gehad; ik kreeg hier altijd zulke leuke feedback op mijn van leraren (dat ik erg leuk kon schrijven, en een eigen schrijfstijl had).

3.Wat betekent bloggen voor jou, zou je nog zonder kunnen?

Het is een soort uitlaatklep waarin ik mijn liefde voor schrijven en beauty kan combineren. Nou schrijf ik niet alleen over beauty maar ook over reizen, fashion en dingen die me interesseren in het leven. Daarom heb ik mijn blognaam ook dicht bij mijzelf gehouden; zodat er niet maar over 1 thema gepost kon worden. Mijn vriendinnen houden ook allemaal wel van make-up maar toch anders; een stuk minder. Door te bloggen kom ik ook in contact met mensen die dezelfde interesses als mij hebben. Of ik nog zonder kan? Ik denk het niet; soms als ik het heel druk heb vind ik het moeilijk te combineren maar ik heb de druk iets lager voor mijzelf gelegd omdat ik merkte dat ik teveel van mijzelf vroeg; en nu heb ik er optimaal plezier van en merk ik dat ik mezelf ook steeds verder aan het ontwikkelen ben.

4.Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik wilde iets doen met mijn vrije tijd en mijn liefde voor beauty; in het blog wereldje kom je heel veel beauty goeroes tegen. Ik zat eigenlijk al dagelijks op de site van Vera Camilla en keek veel beauty en reis vlogs online. Zo kwam ik dan ook weer op blogs terecht. Vroeger vond ik het altijd al leuk om voor stages een blog bij te houden; en ergens heb ik er wel vaker over nagedacht maar nooit gedaan. Ik durfde niet echt; wat als mensen het niet leuk zouden vinden? Toen kwam een vriendin van mij kwam met het idee dat ze een blog ging starten; ik dacht als zij het gaat doen dan kan ik dat ook; weg met die onzekerheid! Zodoende heb ik in een paar dagen tijd wat verschillende content geschreven om te kijken of het een beetje leuk zou worden. Ik kreeg veel positieve feedback van de mensen om mij heen en dacht; ik ga online!

5.Wat is de link van je blog?

http://www.rositaelise.nl

6.Wat vinden jouw vrienden en/of je familie ervan dat je blogt?

Een paar van mijn vriendinnen lezen volgens mij dagelijks mijn blog; ze reageren niet vaak maar soms krijg ik een appje dat ze zeggen dat ze het weer een leuk artikel vonden. Ik heb ook een vriendin die mij er altijd op wijst dat er een spelfout in zit (oeps), ik probeer er op te letten maar Nederlands is gewoon nooit mijn sterkste punt geweest; daar ben ik veel te chaotisch voor.
Mijn familie vindt het wel leuk denk ik; mijn vader vind het vooral erg leuk en leest mijn blogs altijd. Dan zie ik weer een reactie voorbij komen met; liefs je vader. Dan moet ik altijd wel een beetje lachen. Mijn schoonzusje en nicht die af en toe ook op mijn blog te zien zijn kijken en lezen ook fanatiek mee.

7.Wat zijn je hobby’s buiten bloggen?

Als je mij ergens blij mee maakt dan is het een pretpark; met name de Efteling waar ik een abonnement op heb, maakt mij erg gelukkig. Dagjes weg; ergens een drankje drinken of lekker uiteten. Carnaval vieren. Netflix en Youtube mogen hier ook echt niet ontbreken. Tegenwoordig beschouw ik sporten ook als een hobby, ik ga er met meer plezier naartoe. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om te gamen; sims 4 of een potje league op zijn tijd vind ik erg leuk.

8.Hoeveel tijd spendeer je aan bloggen?

Dat verschilt heel erg; de ene dag ben ik de hele dag heel druk met alle content te schrijven; of juist allemaal foto’s te maken. Als ik eenmaal dat klaar heb dan is het afronden van een post redelijk snel gedaan; ik heb daar zo mijn eigen vormgeving voor. Komt mijn grafische vormgeving opleiding toch nog van pas. Als ik iets review kost dat meer tijd; ik wil het dan namelijk wel echt eerst gebruiken en soms heb je dan before en after foto’s nodig. Maar ik kan een “simpelere” (want ja wat is simpel) post ook binnen 3 kwartier klaar hebben.

9.Als  je moest verhuizen naar een land/continent welk land/continent zou dit dan zijn?

Amerika lijkt me erg tof; wel denk ik dat ik dan echt 300 kilo wordt door al het lekkere eten (vooral de grootte van de porties), dus dat is geen optie. Als ik echt moest verhuizen ga ik denk naar Londen in Engeland. Ik heb iets met die stad; vind het taaltje heerlijk en ondanks het slechte weer ben ik er graag; daarnaast is het ook lekker dichtbij Nederland en kan ik dan alsnog mijn familie en vrienden snel opzoeken. We mogen ook eigenlijk niet klagen over Nederland; we hebben het goed hier. Ondanks dat we veel klagen over het weer; heb ik wel echt liefde voor Nederland. Ik ben pas op reis geweest naar Bali, Indonesië; wat een prachtig land, mooie cultuur en lieve mensen, en toch zou ik daar niet snel naar willen verhuizen. Al zou ik 3 maanden echt niet erg vinden hoor!

10.Wil je nog iets meedelen, heb je nog motiverende tips?

Dat er altijd een weg naar geluk is; ook al zijn er tegenslagen. Ik heb zelf een moeilijk jaar gehad en vind nu geluk in andere dingen. Mijn blog is daar een groot onderdeel van. En als je echt iets wil; (want ik vond het ook eng om te bloggen) doe het! Want wie niet waagt wie niet wint. En hoe mooi is het als je achteraf kunt zeggen; ik ben trots op mezelf dat ik het gedaan heb.


Zo, dat was alweer ‘meet the blogger’ voor deze week.

Ben jij nu zo benieuwd geworden naar Rosita’s blog? Dan kan je Rosita volgen via InstagramBloglovin & haar blog.

Heb jij zelf ook een blog en lijkt het je leuk om ook eens in ‘meet the blogger’ te verschijnen? Stuur dan een mailtje naar info@yaraloveshealthy.com met als onderwerp ‘interview meet the blogger’ en waarom jij in ‘meet the blogger’ wilt verschijnen. En wie weet, verschijn jij hier samen met je blog. 

Volgde jij Rosita en/of haar blog al?

 

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 23 november 2017 / 10:10

    Wat grappig, ik kom net van haar blog af haha 😛 Ik vind het een hele knappe dame 🙂 Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
#Blogger gift ideas

Hi, Vandaag is het weer tijd voor een andere gift guide, deze keer een editie speciaal voor alle bloggers! Het spijt...

Close