Meet the blogger #15 : Daphne van Laviededaphne.com

Hi,

Na een hele tijd zonder ‘meet the blogger’ maakt deze rubriek vandaag een comeback!

Deze week heb ik Daphne van Laviededaphne.com  geïnterviewd.

Wie is Daphne?

Daphne is een 23-jarige ambitieuze studente die na het (moeizaam) afronden van haar HBO-opleiding een sprong in het diepe heeft gemaakt en een master communicatie- en informatiewetenschappen is gaan doen aan de universiteit. Ze is verslaafd aan social media (vooral Instagram), een echte Parijs-lover en maakt graag flatlays. Haar blog noemt Laviededaphne.com , en hier blogt ze  actief op sinds 2013 over verschillende onderwerpen  (fashion, beauty, persoonlijke artikelen, fotografie, lifestyle) die deel uitmaken van haar leven. Met ondertussen boven de 500 volgers op Bloglovin, kan je wel zeggen dat Daphne’s blog een groot succes is.
Als je benieuwd bent naar het interview met Daphne, lees dan zeker verder!

Interview

 1. Wat is de naam van je blog en waarom heb je die gekozen?
  De naam van mijn blog is ‘laviededaphne’ en is eigenlijk ontstaan door mijn grote liefde voor de Franse taal. Daarbij wilde ik me het liefst niet vasthouden aan één onderwerp en de naam zoveel mogelijk reflecteren op het laten zien van ‘mijn leven’, inclusief alle onderwerpen die daar deel van uitmaken(fashion, beauty, persoonlijke artikelen, fotografie, lifestyle). Tot slot wilde ik er wel graag mijn eigen naam als persoonlijke toevoeging in verwerken! J

  2. Hoe oud was je toen je begon met bloggen?
  Ik ontdekte het schrijven al best op vroege leeftijd en heb hiervoor ook al meerdere blogs gehad. Veel stonden in het teken van mooie afbeeldingen en plaatjes delen, en later kwam hier met mijn huidige blog ook tekst bij. Ik denk dat ik met laviededaphne (heette destijds nog anders) begon in 2011, dus toen ik 17 jaar was.

  3. Wat betekent bloggen voor jou, zou je nog zonder kunnen?
  Bloggen heeft me geleerd mijn persoonlijkheid op een manier te vormen die ik leuk vind en deze ook tot uiting te brengen middels tekst en fotografie. Mijn blog is daarnaast ook met stip op nummer één mijn grootste uitlaatklep. Heel veel grenzen heb ik niet en ik deel graag wat ik in mijn leven meemaak of interessant vind. Of ik helemaal zonder zou kunnen? Misschien als ik het later te druk krijg met werk, een eigen huis en een gezin!

  4. Waarom ben je begonnen met bloggen?
  In eerste instantie wilde ik de foto’s die ik vroeger altijd maakte delen op één plek, en pas later kwam er wat tekst bij kijken. Mede door mijn opleiding communicatie, waarbij ik ook een aantal journalistieke minors heb gevolgd, ontdekte ik het plezier van beeld combineren met tekst in een blog. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe originele en creatieve manieren om mijn hersenspinsels tot uiting te brengen. Een blog is daar – vind ik – ècht de ideale plek voor!

  5. Wat is de link van je blog?
  www.laviededaphne.com.

  6. Wat vinden jouw vrienden en/of familie ervan dat je blogt?
  Door de jaren heen heb ik wel gemerkt dat mensen verschillend kunnen reageren op mijn blog, maar vooralsnog zijn de meesten alleen maar positief. Dan krijg ik weer te horen dat ze het leuk vinden om zichzelf terug te zien in mijn weekoverzicht, of dat ze achteraf wishlists hebben gebruikt om leuke cadeautjes voor verjaardagen of kerst te scoren. Dat geeft me ook weer motivatie om gewoon lekker te blijven doen wat ik doe, ongeacht welke mening mensen er ook over hebben!

  7. Wat zijn je hobby’s buiten bloggen?
  Ik ben vooral een echte levensgenieter. Vooral uit dagjes weggaan en nieuwe steden, winkels, restaurantjes of andere leuke plekjes ontdekken haal ik enorm veel energie. Ook lekkere drankjes drinken, uitgebreid lunchen en dineren, fotograferen en een feestje op z’n tijd vind ik erg tof!

  8. Hoeveel tijd spendeer je aan bloggen?
  Dit ligt maar net aan wat voor soort artikel ik schrijf. Een productreview kan wat langer de tijd kosten omdat ik ook echt uitgebreid de tijd wil nemen om de kwaliteit ervan te testen, maar ‘snellere’ posts komen ook regelmatig voor. Zo schrijf ik mijn wekelijkse rubrieken Friday’s Five en mijn weekoverzicht vaak in een hooguit drie kwartier!

  9. Als je moest verhuizen naar een ander land/continent, welk land/continent zou dit dan zijn?
  Het is denk ik geen geheim meer dat ik mijn hart verloren heb in Parijs dus het zou voor mij dan ook de ultieme droom zijn om ooit in die prachtige Franse stad te mogen wonen. Ik voel me er thuis, ik ontdek iedere keer als ik er ben weer nieuwe, bijzondere plekjes en ik vind de sfeer heerlijk bruisend, intiem en romantisch. Parijs blijft me altijd verrassen!

  10. Wil je nog iets mededelen, heb je nog motiverende tips?
  Iets wat ik zelf de laatste jaren heb geleerd is dat hoeveel tegenslagen je ook te verduren hebt, geef nooit je dromen op. Of het nu met een megagrote omweg en duizend obstakels gaat, uiteindelijk kom je er wel en kun je ècht trots zijn op je behaalde resultaat! Laat je dus zeker niet weerhouden door de hindernissen die op je pad terecht komen; you should always take your time to deal with them (:

Je kan Daphne volgen via haar blog facebooktwitter en natuurlijk ook via instagram.


Dat was het alweer voor deze week in ‘Meet the blogger’. Wil je zelf ook eens met je blog op donderdag hier verschijnen? Dan mag je mij altijd contacteren via social media of via de reacties hieronder. Momenteel heb ik even problemen met mijn e-mail, dus zo kan ik niet gecontacteerd worden.

See you soon!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Tip : Boeken om makkelijker gezonde keuzes te maken in de supermarkt

Hi, Zoals jullie wel hebben gemerkt is het een tijdje wat rustiger geweest. Dit komt door de afgelopen examens en...

Close