Kruidvat Skin Science Daily Defense

Hi,

Wie mijn verslag over het Kruidvat ‘Klaar voor de lente’ event heeft gelezen, weet misschien al dat Kruidvat met een nieuwe Skin Science lijn is uitgekomen. Na de vier producten uit deze lijn uitgebreid getest te hebben, deel ik vandaag met jullie mijn review. Ik was zelf nog niet bekend met de Skin Science producten van Kruidvat, maar ik had er al goede dingen over gehoord.

De nieuwste Skin Science Daily Defense lijn is speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen tegen schadelijke gevolgen van milieu-invloeden. Binnen deze milieu-invloeden vallen luchtvervuiling, UV-stralen, IR-licht (infraroodlicht) & blauw licht van computers, smartphones, televisie en tablets. Aangezien je tegenwoordig meerdere malen per dag met blauw licht te maken hebt, is Kruidvat slim geweest om hier speciaal een lijn gezichtsverzorging voor te ontwikkelen.

Als je benieuwd bent naar mijn review van de Skin Science Daily Defense producten van Kruidvat, lees dan zeker verder. 

De Skin Science Daily Defense producten zorgen ervoor wordt beschermd, ontgift en intens gehydrateerd. Al deze producten bevatten het ingrediënt Citystem, speciaal om de door milieuvervuiling veroorzaakte huidproblemen aan te pakken. Citystem is een natuurlijke, actieve stof die een beschermend schild vormt op je huid. Het ondersteunt het verdedigingssyteem van de huid, bevordert regeneratie en voorkomt de vorming van nieuwe rimpels. De Skin Science Daily Defense producten zijn speciaal op elkaar afgestemd en kunnen dus perfect in combinatie met elkaar gebruikt worden, voor een optimaal resultaat.

Het Dynamic Radical Control Complex is een premium antioxidant met 24-uur actieve werking. Het biedt overdag bescherming tegen de door de zon veroorzaakte oxidatieve stress, terwijl het ’s nachts behoedt tegen vrije radicalen en het eigen anti-oxidatieve systeem van de huid ondersteunt. Daarnaast helpt het bestaande rimpels te vervagen.

Tot slot heeft de Blue Light Protection Technology de unieke eigenschap de huid te beschermen tegen ‘digitale veroudering‘ door de invloeden van blauw licht van computers, smartphones en tablets. Het ingrediënt cacaozaadpeptide bevordert een betere weerstand tegen oxidatieve stress die veroorzaakt wordt door hoogenergetische blauw lichtstraling.

 

Skin Science Daily Defense Anti-Pollution Day & Detoxifying Night cream

In het begin vond ik het een beetje spannend om deze dag -en nachtcréme te gebruiken, alleen al omdat ik al jaren de zelfde moisturizer gebruik. Maar omdat ik zo benieuwd was naar deze producten en het misschien fijn was om eens elke dag een dag- en nachtcréme te gebruiken, besloot ik de producten te testen.

Ik zal beginnen met de Anti-Pollution Dag cream die spf 20 bevat.  Deze twee zaken zorgen voor een versterking van de natuurlijke weerstand van de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Om heel je gezicht in te smeren heb je maar een kleine hoeveelheid nodig, vergelijkbaar met 1 of 2 doperwtjes. Je voelt meteen dat de dagcréme in je huid begint te trekken.  Ik vond het eerst een klein beetje raar dat ik de créme vooral op mijn wangen goed voelde intrekken. Maar na zo’n 10 minuten is de dagcréme volledig ingetrokken in je huid en blijf je met een zacht & beschermd gezicht achter. En zeker tijdens deze lentemaanden kan een dagcréme met spf 20 nooit kwaad. Want hoe meer spf je draagt, hoe meer je huid beschermt is tegen de zonnestralen.

Dan is het nu tijd voor de Detoxifying Night cream. Deze nachtcréme helpt de huid te ontgiften en (on)zichtbare schade van milieu-invloeden die doorheen de dag zijn opgelopen te herstellen. Ik merk dat ik een grotere hoeveelheid nodig heb van de nachtcréme, dan van de dagcréme om mijn hele gezicht mee in te smeren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het kleine verschil in substantie tussen de twee crémes. Zo heeft de nachtcréme een iets dikkere textuur dan de dagcréme. Verder voelt de nachtcréme niet plakkerig aan en maakt deze je huid zacht. Zoals je hierboven kan zien, is de dagcréme (links) duidelijk vloeibaarder van textuur dan de nachtcréme (rechts).

Skin Science Daily Defense Intense Purifying Clay Mask

Toen ik dit kleimasker op het Kruidvat event zag, was ik meteen benieuwd. Aangezien ik niet de meest zuivere/gladde/egale huid heb, leek een intense purifying masker mij perfect. Ik was meteen verrast toen ik ontdekte dat je 4 kleine potjes krijgt voor €5,49. Bovendien kan je met 1 zo’n potje je hele gezicht en hals volsmeren. Het Intense Purifying Clay Mask reinigt de huid intensief van invloeden van buitenaf. Dit masker heeft een zelfverwarmende werking die de huidporiën opent, waardoor de natuurlijke ingrediënten een grondige en diepgaande werking kunnen leveren.

Ik moet zeggen dat je van zodra je het masker hebt aangebracht, de zelfverwarmende werking voelt. Ik vind dat het zelf een beetje apart aanvoelt, maar het irriteert de huid niet. Wat ik wel heb gemerkt, is dat het masker een zeer aparte textuur heeft. Zo is het masker aan de ene kant vloeibaar en aan de andere kant plakkerig. Zo vloeibaar dat als je teveel gebruikt op een bepaalde zone van je gezicht, dat het masker naar beneden glijdt. Dit laatste vind ik zelf een beetje irritant, maar ik weet niet goed of het aan mij ligt. Ook is dit een kleimasker dat niet opdroogt, maar dezelfde textuur behoudt.Hierdoor is het een beetje moeilijk om te bepalen wanneer je het masker er afhaalt. Maar zo’n 10-15 minuten zouden voldoende moeten zijn om het masker zijn werking te laten volbrengen. Ik merk dat het masker minder glijdt, als je het beter over je gezicht verdeelt. Wel voelt het masker redelijk plakkerig aan, waardoor je duidelijk voelt dat je een masker op je gezicht draagt.

Skin Science Daily Defense Face Mist

Deze Skin Science Advanced Protection Face Mist is het laatste product uit de collectie. Ik had deze Face Mist al in actie gezien tijdens het Kruidvat event, dus ik was redelijk benieuwd. Aangezien de Face Mist niet in de (goedgevulde) goodiebag zat, besloot ik deze zelf te gaan kopen. Deze Face Mist bevat Blue Light Protection Technology en zou de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Deze vroegtijdige huidveroudering zou het gevolg zijn van oxidatieve stress die ontstaat bij de blootstelling aan blauw licht van apparaten. Deze Face Mist geeft directe hydratatie en verfrissing en is handig in gebruik.

Nu leek het mij wel fijn om deze vooral tijdens de warmere dagen afgelopen week te testen. Zo vind ik het altijd fijn om doorheen de dag even met zo’n verfrissende Face Mist over mijn gezicht te gaan, zeker als het wat warmer is. Ik gebruik de Face Mist ook net nadat ik mijn make-up heb verwijderd voor een fris gevoel. Tot nu toe heb ik nog geen nadelen gemerkt aan deze Face Mist en vind ik het vooral fijn om mijn gezicht even op te frissen. Je kan deze Face Mist ook gebruiken nadat je de dag of nachtcréme hebt aangebracht, voor extra bescherming van de huid.

Nu is het natuurlijk moeilijk om te testen of deze producten echt helpen tegen de schade van blauw licht. Tot nu toe heb ik geen schade of nadelen ondervonden aan deze producten. Ik vind ze fijn om te gebruiken, of ze nu je huid tegen blauw licht beschermen of niet. Maar tegenwoordig is dit natuurlijk wel handig, aangezien je elke dag meerdere malen in contact komt met blauw licht.

De gehele Skin Science collectie biedt professionele huidverzorgingsproducten op basis van innovatieve en hoogwaardige ingrediënten. Alle producten zijn ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers, onafhankelijk getest en effectief bewezen.

De gehele Kruidvat Skin Science Daily Defense collectie kost maar €5,49 en is verkrijgbaar bij alle Kruidvat filialen en online via Kruidvat.be.


Zo, dat was het voor mijn review over de Kruidvat Skin Science Daily Defense producten. Ik weet dat het een redelijk lang artikel is, maar het zijn ook 4 producten. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Ik hoor het graag als je mijn review tot het einde hebt gelezen. (:

Ben jij benieuwd geworden naar de nieuwste Skin Science lijn van Kruidvat?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen tijdens een event.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet The Blogger #36 : Anna van Beautyonthefarm.nl

Hi, Vandaag is het tijd voor de 36ste editie van Meet The Blogger. Voor deze week stel ik jullie graag...

Close