Hoe ziet een schooldag eruit voor mij?

Hi,

Omdat het mij leuk lijkt om af en toe wat persoonlijkere artikelen te schrijven, laat ik jullie vandaag zien hoe een (school)dag er voor mij uitziet. Aangezien ik dit jaar een iets rustiger traject volg, ben ik maar 3 dagen in de week op school. Deze dag (afgelopen woensdag) was juist een dag dat ik van 9.00 tot 16.30 op school zat. Ik volg de opleiding voeding- en dieetkunde aan de AP hogeschool in Antwerpen. Helaas viel er deze dag een les statistiek weg, waardoor ik van 11.30 tot 15.00 geen les had. Ik heb zo veel mogelijk foto’s proberen te nemen, helaas ben ik dit af en toe vergeten.

Dus mocht je benieuwd zijn naar mijn typische schooldag, lees dan zeker verder.

De dag begon voor mij om 6.30 met dit lekkere ontbijtje. Voor degene die mijn Food Diary’s niet volgen, dit is meestal mijn standaard ontbijtje. En koffie is een zeer belangrijk onderdeel, zeker op deze lange dag. Na mijn ontbijt begin ik mij verder klaar te maken met een beetje muziek. Ik word pas echt wakker als ik ontbeten heb, koffie gedronken heb en muziek beluisterd heb.

En of we go…

Deze foto heb ik genomen toen ik net geparkeerd stond in Antwerpen, klaar om naar mijn campus te wandelen. Deze is trouwens redelijk centraal gelegen, dicht bij t’ Zuid in Antwerpen. Ik moet wel toegeven dat ik deze foto gisteren heb gemaakt met Internationale vrouwendag, omdat ik met mijn slaaphoofd ben vergeten op woensdag een foto te nemen. Ik vergeet veel te veel in de ochtend…

Ik doe er gewoonlijk zo’n 30-35 minuten over om naar Antwerpen te rijden. Op dagen dat ik wat later les heb, gaat dit zo’n 10 minuten sneller, aangezien er vooral in de ochtend veel verkeer is.

Mijn eerste les van de dag was Industriële voedselproductie en begon om 9.00 uur. Een les die van 9.00-11.30 duurt zonder een pauze, wat iets lastiger is voor mij. Aangezien ik redelijk snel terug honger heb, maar ik heb het overleefd. Dit vak is een van de vele richtingen die je uit kan met een diploma voeding- en dieetkunde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer geïnteresseerd ben in de klinische en zelfstandige diëtiste sector, maar wel een interessant vak. Zo wordt je kennis rond  voeding alleen maar groter, ook de productie kant.

Aangezien we 3 uur geen les hadden, besloten we om iets te gaan eten en een koffie te drinken. Deze foto is van een tijdje geleden toen ik met een vriendin naar Kaffenini ben gegaan, want ik was weer vergeten een foto te nemen. Maar uiteindelijk was het iets na 13.00 uur toen we besloten terug naar onze campus te gaan.

En terug op de campus waren we zo goed als de enige die zaten te wachten op onze volgende les. Ik ben dom geweest door mijn laptop niet mee te nemen. Als ik mijn laptop bij had, had ik nog wat aan artikelen kunnen schrijven of mails kunnen beantwoorden. Hierdoor voelde ik mij die dag een beetje onproductief. Maar nu weet ik dat ik me beter moet voorbereiden de volgende keer dat er een les wegvalt.

En dan was het uiteindelijk 15.00 uur en tijd voor onze volgende en laatste les van de dag. Hierboven zie je een deel van de powerpoint voor het vak Biomedische wetenschappen 2. Mijn notities kan je niet zien, die liggen onder de powerpoint. Ik krijg ondertussen al een aantal jaar wetenschappelijke vakken, waardoor ik dit vak zeer interessant vind. De les duurde van 15.00-16.30 uur, maar voor mijn gevoel is de les voorbijgevlogen. Ook al haalde ik vorig jaar niet de beste punten voor mijn wetenschappelijke vakken, wat voor een groot deel aan de opstelling van de examens lag. Als je de examens in de middelbare school gewoon bent, en dan ineens met giscorrectie te maken krijgt, is het normaal dat het even wat slechter gaat. Maar ik heb eindelijk mijn studiemethode gevonden voor op de hogeschool, dus er is verbetering in zicht. Als diëtiste is het natuurlijk essentieel om wat meer over de werking en opbouw van ons lichaam te kennen, en niet alleen de wetenschappelijke achtergrond van voeding.

 

Nadat mijn schooldag er op zat, ben ik nog even naar de Stadsfeestzaal geweest met een vriendin. Dit kwam goed uit, aangezien ik afgelopen dinsdag ben vergeten havermout te kopen in de Albert Heijn. Ook besloot ik om mijn vegetarische burgers nog eens te maken, dus dan moest ik natuurlijk even 2 bruine broodjes kopen.

Et voila, het resultaat van mijn vegetarische burgers. Mochten jullie hier een recept van willen zien, dan hoor ik het graag. Wie weet komt dit wel terug in de volgende Healthy Eats. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de smaak van zo’n vegetarische burger een pak beter vind dan een gewone hamburger. En nog een pluspunt, deze burger is zo klaar in de pan. Er moet ook niet gelet worden dat de binnenkant van de burger nog rauw is, want dit is niet zo.

De rest van de avond heb ik voor de tv en achter mijn laptop doorgebracht. Ik denk dat ik uiteindelijk rond 23.30 ben gaan slapen.


Zo, dat was het alweer voor dit artikel. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben om eens een iets persoonlijker artikel te lezen. Ik weet dat het niet mijn beste artikel is, omdat ik een paar keer ben vergeten een foto te nemen. Maar mochten jullie dit vaker willen zien, dan hoor ik het graag. En ik beloof jullie dat ik de volgende keer vaker foto’s neem.

Ik vind het zelf altijd erg leuk om de plogs en weekoverzichten van verschillende bloggers te lezen, maar aangezien er al wat bloggers dit doen, zou ik het anders aanpakken. Misschien dat ik eens een ‘hoe zit een blogdag er voor mij uit?’ kan doen? Laat me maar weten wat jullie het liefst zien verschijnen op yaraloveshealthy.

Hoe ziet een typische school of werkdag voor jou eruit?

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

 

 

Volg:
Share:

5 Reacties

  1. 9 maart 2018 / 16:39

    Leuk om te zien hoe je je schooldag eruitziet.

  2. 10 maart 2018 / 11:40

    Wat super interessant om te lezen! Schooldagen verschillen heel erg per opleiding en school. Vaker persoonlijke artikelen zou leuk zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #31 : Simone van Simonevissers.com

Hi, Vandaag is het alweer tijd voor de 31ste editie van Meet The Blogger. Deze week stel ik jullie graag...

Close