Healthy habits

healthyhabits

Bron : Weheartit.com

Hi,

Vandaag wou ik nog eens iets food gerelateerd met jullie delen. Aangezien deze blog ooit uit dit concept is ontstaan. Zeker nu ik voedings-en dieetkunde ga studeren, zal deze kant wat meer naar boven komen. Vandaag ga ik het met jullie hebben over een aantal van mijn healthy habits. Geloof me, de laatste tijd zijn deze een beetje weggevallen bij mij doordat ik een aantal drukke periodes heb gehad. Maar nu het ook echt zomer is, moet ik al mijn school en examen kilo’s er terug afwerken. Dit door opnieuw gezonder te leven. Ik merk ook dat ik steeds vermoeider wordt alleen al door niet zo gezond te eten. Maar ik begin het juicen terug op te nemen, en dit is hopelijk de eerste stap naar een gezondere levensstijl.

IMG_2482

Healthy habit #1 : Juicing

Mijn eerste gezonde gewoonte is juicing. Ik maak ondertussen al even groene sapjes om toch zo mijn groenten binnen te krijgen. Want fruit is voor mij nooit een probleem geweest, groenten wel. Van toen ik klein was heb ik nooit veel groenten gelust. Maar door juicing heb ik hier eindelijk een oplossing op gevonden. Het gebeurt wel niet elke dag, omdat er toch wat werk aan te pas komt. Maar vanaf nu ga ik dit terug op dagelijkse basis proberen te doen. Mijn favoriete groene sapje bestaat uit een halve ananas, 1 pompelmoes, 2 groene appels en een halve zak spinazie. Soms doe ik er ook nog een beetje kale bij. En door al het fruit, proef je de groenten niet. Je zou er ook nog komkommer bij kunnen doen, maar dit proef je wel in het sapje.

IMG_1404

IMG_2532

Healthy habit #3 : Smoothies

Een andere gezonde gewoonte van mij het afgelopen jaar is smoothies maken. Het is veel sneller dan een sapje maken en dikkerder van structuur. Ik heb al verschillende combinaties geprobeerd, maar het lekkerste is frambozen, aardbeien, ananas of mango en wat appelsiensap. Maar er zijn duizenden lekkere combinaties.

 lemonwater2

Healthy habit #3 : Lemon water

Een derde gezonde gewoonte van mij is citroen water drinken. Dit heeft vele voordelen en benefits voor je lichaam en stofwisseling. Maar hier heb ik in het verleden al een heel artikel aan gewijd. Dit is wel een tip voor iedereen die niet graag water drinkt, of water saai vindt. Water drinken is zowieso heel belangrijk en heeft enorm veel voordelen. Dankzij mijn oma zorg ik ervoor dat ik al van toen ik klein was voldoende water drink. Momenteel is dat zo’n twee liter per dag. Ik ben een paar jaar geleden al gestopt met frisdrank te drinken en dat bevalt me nog redelijk goed. Ik drink vooral water, groene thee en af en toe mijn favoriete drankje Bionina in grapefruit. Ik moet wel bekennen dat ik de laatste paar maanden terug af en toe cola zero heb gedronken. Dit is omdat mijn favoriete drankje niet zo goed te verkrijgen is. En als je dan toch cola wil drinken, is de zero versie de beste om te drinken. Maar als ik geen Bionina heb en ik heb zin in iets met bruis, dan kies ik de laatste tijd ook vaak voor bruisend water met citroen deze heb je van spa maar ook van perrier vind je deze tegenwoordig.

Dit waren een deel van mijn healthy habits, als jullie dit soort artikelen leuk vinden mag het altijd zeggen.

Morgen komt er weer een nieuwe editie van #summerproof, dus stay tuned!

See you soon!

liefsyara

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 12 juli 2016 / 10:28

  Leuk artikel! 🙂 Ik word happy van healthy, ook al is het moeilijk om nooit niks ongezonds te pakken!

 2. 15 juli 2016 / 21:06

  Klinkt heerlijk!

  Ik ben ook weer helemaal op de gezonde tour,

  ‘s ochtends een smoothie en dan sporten of zwemmen.

  Zo’n lekker begin van de dag!

  xx Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge