Healthy eats #6 : Acaï bowl

 

img_3341

Hi,

Vandaag is het weer eens tijd voor een recept! Ik weet dat het redelijk stil is geweest op mijn blog de afgelopen weken. Dit komt vooral door de nieuwe opleiding die ik ben gestart. Ik studeer eindelijk voedings-en dieetkunde! Weer een stapje dichter bij het bereiken van mijn droom. Sinds ik in Antwerpen Zuid studeer heb ik ook een aantal lekkere hotspots ontdekt. Namelijk vers en divers, bij divers heb ik voor het eerst een acaï bowl geproefd. En ben ik er een beetje verslaafd aan geraakt. Maar ik heb heel het internet afgespeurd naar bevroren acaï en helaas nergens gevonden. Tot ik afgelopen zaterdag eens besloot de nieuwe bio winkel (het natuurhuis) in de Verlatstraat in Antwerpen te bezoeken. In een zijstraat van de meir (otto veniusstraat) is ook een vestiging van deze winkel, die ik al een aantal jaar ken en graag bezoek. Ik had nooit verwacht dat ik in deze bio winkel bevroren acaï zou vinden, maar het is toch gebeurd. (:

Als je het recept wilt weten, lees dan zeker verder!

En dus ging ik afgelopen zaterdag voor het eerst een acaï bowl proberen maken. Na de eerste keer heb ik ondervonden dat ik minder amandelmelk moest toevoegen en nog wat extra fruit voor een zoete smaak. Een acaï bowl is eigenlijk een smoothie bowl waarbij je veel verschillende toppings kunt gebruiken.

Dus zonder nog lang verder te blijven praten hierover, zal ik nu het recept met jullie delen.

Acaï bowl :

– 1 pakje bevroren acaï

  img_3359

– 1 banaan (rijp of bevroren)

– een handvol bevroren besjes

– een scheutje amandelmelk (of koemelk, kokosmelk,..)

Mogelijke toppings : 

– fruit (banaan, kiwi, aardbeien, blauwe bessen,…)

– zaadjes  (chia zaad, lijnzaad)

– kokosflakes

– granola

Bereiding :

Doe een halve banaan (bevroren of rijp) in de blender samen met een handvol besjes voor de smaak. Knip het zakje acaï doormidden en doe beide delen mee in de blender. Voeg nog een scheutje amandelmelk (of andere melk) toe en blenden maar. Je kan als je wilt ook nog een zaadjes toevoegen. Zorg er wel voor dat je niet teveel melk toevoegt, zodat de acaï bowl niet te vloeibaar wordt. Het is de bedoeling dat je deze in een kommetje met een lepel kan eten. Eens dat alles goed geblend is, kan je beginnen met de toppings. Het is simpel en redelijk snel klaar. Het enige prijzige is de bevroren acaï. Maar, je komt er nog altijd goedkoper uit dan wanneer je ergens een acaï bowl koopt. En je kiest zelf hoe vaak je het maakt. (:

img_3337

img_3340

Dat was het alweer voor deze healthy eats. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en binnenkort zullen er meer recepten en blogposts online komt dus, stay tuned!

liefsyara

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Fall wishlist – boots

Hi, Vandaag wou ik eens een keer mijn wishlist met jullie delen. En op het moment heb ik een hele...

Close