Healthy eats #3 Mini wok

(null)Hi!

Vandaag heb ik weer een healthy eats. Deze heb ik last minute uitgevonden toen ik ingrediënten had maar niet zeker wist wat ik er mee moest maken. Naast ‘healthy eats’ zullen er trouwens ook andere recepten (niet allemaal even gezond) op deze blog komen. Laten we beginnen!

Ingrediënten :

Chinese mie (ik had een pak van Soubry en heb  1 deel mie gebruikt.), 2 tomaten, lenteui, kalkoenblokjes, spinazie (hierbij kan je kiezen hoeveel je gebruikt, ik had wat minder als verwacht.). Verder kan je nog iets van een sausje of tomatenblokjes toevoegen wat ik de volgende keer dat ik dit maak zeker eens ga proberen. Het was een klein beetje droog zonder de saus maar je kan ook een beetje olijfolie toevoegen. Ik had ook maar 1 tomaat toegevoegd maar 2 of meerdere tomaten erbij zullen veel beter zijn.

Werkwijze :

Dit is eigenlijk heel simpel en snel gedaan. Je kookt de mie voor 4 minuten en terwijl kan je de kalkoenblokjes kruiden en in de pan bakken. Dan moet je wachten tot de kalkoen al redelijk gaar is en dan kan je beginnen met de groenten toe te voegen. Ik heb eerst wat water erbij gedaan voor een klein beetje saus en daarna ben ik begonnen met de spinazie. Je kan eigenlijk kiezen wat voor groenten of vlees je toevoegt. Dit gerecht is ongeveer hetzelfde als wokken. Paprika en courgette zouden hier ook heerlijk bij zijn. Maar omdat ik op voorhand niet goed had nagedacht over wat ik zou gaan maken ben ik deze twee groenten dus vergeten mee te brengen van de winkel. Verder kan je dit gerecht dus personaliseren zoveel je wilt naar smaak. Je kan de mie vervangen door rijst, pasta,…

Dit is een simpel & lekker gerecht voor als je niet veel inspiratie en tijd hebt om te koken. Perfect voor in de week dus!

Enjoy!

Als jij zelf nog tips hebt over wat je nog allemaal met dit gerecht kan doen, laat ze dan zeker achter in de reacties!

liefsyara

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Healthy eats #2 Quinoa brownies

  Hi! Vandaag is het al de beurt aan de tweede healthy eats. Sorry dat deze healthy eats niet meer...

Close