Healthy Eats #12 : Quinoa risotto

Hi,

Aangezien ik dit gerecht over de laatste paar weken toch al een aantal keer heb gemaakt, leek het mij leuk om het recept een beetje aan te passen en met jullie te delen. En mijn excuses dat de foto’s niet de beste kwaliteit hebben, ik moest deze in de avond nemen met mijn iphone.

Vandaag kan je mijn aangepaste recept voor deze heerlijke quinoa risotto lezen in een nieuwe Healthy Eats. En als jij vaker een recept of nieuwe Healthy Eats op yaraloveshealthy ziet verschijnen, dan hoor ik het graag!

Ingrediënten :

–  quinoa

– 4 tomaten

– 3 zongedroogde tomaten

– 1-2 eetlepels olijfolie

– 1 of 1/2 courgette

– handjevol basilicum

– 1 knoflookteentje

– geraspte parmezaanse kaas

– vleesvervanger of stukjes tofu

 

Bereidingswijze :

Stap 1 : Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2 : Begin met het maken van de tomatensaus, ik gebruik hiervoor een keukenmachine, maar een staafmixer of blender zou ook kunnen werken.

Pureer 2 tomaten, de zongedroogde tomaten en basilicum met kruiden in de keukenmachine.

Stap 3 : Snij de courgette en overige tomaten in stukjes.

Stap 4 : Bak de stukjes courgette en tomaten even in de pan.

Stap 5 : Voeg de zelfgemaakte tomatensaus en quinoa toe en meng goed.

Stap 6 : Voeg de parmezaan en de vleesvervanger of tofu toe.


Zo, dat was het weer voor deze Healthy Eats. Zoals jullie hebben kunnen merken, is dit een redelijk eenvoudig en snel gerecht. Dus wie zegt dat gezond eten veel tijd kost, heeft toch niet altijd gelijk. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de tofu of vleesvervanger weg te laten, aangezien de quinoa al voor een grote portie aan eiwitten zorgt. Zelf vind ik het toch fijn om een beetje tofu toe te voegen, aangezien het anders niet vullend genoeg is voor mij. Mocht je nu dit gerecht zelf ook eens willen uitproberen, dan hoor ik het graag.

Maak jij vaak quinoa of vegetarische gerechten klaar?

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Food Diary #11

Hi, Vandaag is het na een week overgeslagen te hebben, tijd voor een nieuwe Food Diary. Deze week laat ik...

Close