Healthy eats #10 : Ontbijtpizza door Jana

Hi,

Vandaag is het tijd voor de 10de Healthy Eats! Deze week deelt Jana van Fitlifesix.com met jullie het recept voor deze heerlijke ontbijtpizza.

Jana : Ik kwam dit receptje tegen op instagram en omdat het er zo makkelijk uitzag, besloot ik meteen om het uit te proberen. Pizza als ontbijt klinkt niet slecht, toch? En al zeker niet als er pindakaas en chocolade aan te pas komen! In deze blogpost deel ik met jullie het recept.

Wie is Jana?

Mijn naam is Jana. Ik ben 21 jaar en studeer handelswetenschappen. Naast studeren hou ik mij vooral bezig met gezond eten, fitness en yoga. Ik vind het belangrijk om een goede balans te vinden tussen gezond doen en genieten. Mentale gezondheid vind ik minstens even belangrijk als fysieke. Met het bloggen wil ik graag mensen inspireren en motiveren om zich zo goed mogelijk in hun vel te voelen. Dit probeer ik te doen op een realistische manier.

Ingrediënten (voor 2 grote porties) :

– 150 gram havermout

– 160 gram magere kaas

– 3 eieren

– pindakaas

– 1 banaan

– pure chocolade

– eventueel hagelslag

Bereidingswijze :

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Mix de havermout met de kwark en de eieren.

3. Bedek een ovenplaat met bakpapier.

4. Doe het beslag op de ovenplaat met het bakpapier en maak een mooie ronde pizzabodem.

Maak hem niet te dik want in de oven komt het beslag nog wat omhoog.

5. Zet de pizzabodem een half uur in de oven.

6. Smelt de chocolade in de microgolf.

7. Als de bodem klaar is, voeg je toppings toe naar keuze.

Mijn vriend koos voor pindakaas, hagelslag en banaan en ik koos voor pindakaas, banaan en de gesmolten zwarte chocolade.

Smakelijk!

Ga jij dit proberen? Laat het mij weten in de reacties!

Liefs,

Jana


Zo, dat was het alweer voor een nieuwe Healthy Eats. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een recept van een andere blogster te zien. Mocht jij zelf nu een lekker en gezond recept kennen, dat perfect binnen het concept van Healthy Eats past, dan mag je mij dit altijd even laten weten. En vergeet zeker niet eens Jana’s blog Fitlifesix.com te bekijken.

Heb jij al eens een ontbijtpizza gemaakt?

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. 31 januari 2018 / 09:57

    Superleuk dat ik dit receptje op je blog mocht delen, dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Food Diary #4

Hi, Het is dinsdag dus tijd voor een nieuwe Food Diary. Tot nu toe heb ik al enkel positieve reacties...

Close