Glucosamine & omega-3 supplementen

Hi,

 

Vandaag ga ik het hebben over iets dat misschien wat minder vaak op mijn blog komt.

Ik ga het namelijk hebben over glucosamine en omega-3 voedingssupplementen.

Zoals de meesten van jullie ondertussen misschien al weten, volg ik de opleiding Voeding- en dieetkunde.

Momenteel ben ik bezig met het bestuderen van sportvoeding en daarom leek dit mij wel een interessant onderwerp.

De meesten van jullie weten misschien al wat omega-3 inhoudt/waar het in te vinden is. Glucosamine zullen de meesten niet kennen, tenzij je bekend bent in de wereld van de voedingssupplementen.

Ik zal eerst even kort uitleggen wat glucosamine en omega-3 juist inhoudt. Voor degenen die zich niet graag verdiepen in de wetenschap, zal dit misschien iets minder interessant zijn.

Glucosamine

Glucosamine is een aminosuiker dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Een aminosuiker is een glucosemolecule waarbij de hydroxylgroep vervangen is door een aminogroep (-NH2).

Dit aminosuiker is een belangrijke bouwsteen van voor de biosynthese van glycosaminoglycanen, glycolipiden en glycoproteïnen. Glucosamine is in ons lichaam in hoge concentraties te vinden in het kraakbeen, de pezen en de ligamenten. Glucosamine kan niet door onze voeding aangevuld worden, dus wordt dit meestal gedaan via de inname van een voedingssupplement.

Glucosamine wordt door het lichaam zelf aangemaakt en kan aangevuld worden via een voedingssupplement.

Glucosamine staat vooral bekend om de bescherming van het kraakbeen in onze gewrichten.

Bij https://www.glucosamine.com/nl/ kun je glucosamine kopen als voedingssupplement dat bestaat uit 1500 mg glucosamine sulfaat. Verder bevat dit voedingssupplement ook nog eens vitamine C.

Enkele voordelen van glucosamine.com :

 • 1500 mg is een hoge, correcte dosis die wordt aanbevolen om elke dag in te nemen. 1 capsule bevat 750 mg glucosaminesulfaat en de aanbeveling is 2 capsules per dag.
 • Dit voedingssupplement wordt geleverd in de vorm van een capsule. Dit zorgt ervoor dat het supplement sneller wordt opgenomen in het lichaam, waardoor de kans op maag- en darmklachten kleiner is.
 • Alle voedingssupplementen voldoen aan de strenge GMP en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) eisen.

Je kan het voedingssupplement glucosamine bij https://www.glucosamine.com  kopen voor €21,90 per 180 capsules. En er is sprake van kwantumkortingen vanaf 3 stuks.

Omega-3

Omega-3 is een poly-onverzadigd vetzuur dat tot de essentiële vetzuren behoort. Dit betekent dat omega-3 een vetzuur is dat het lichaam niet zelf uit andere vetzuren kan aanmaken. Omega-3 moet dus via de voeding of via voedingssupplementen ingenomen worden.

Het meest voorkomende omega-3 vetzuur in de voeding is a-linoleenzuur. Dit kun je vooral terugvinden in plantaardige oliën , noten, zaden (lijnzaadolie, walnoten en chia-zaad) en in zeer kleine hoeveelheden in groene bladgroenten. Verder is het altijd gunstig om 1 à 2 x per week vette vis te eten voor essentiële vetzuren.

De omega-3 vetzuur supplementen zijn afkomstig uit visolie. Dit supplement zou je kunnen gebruiken als je een tekort aan omega-3 vetzuur hebt, door gebrek aan plantaardige oliën en vette vis in je voeding.

De omega-3 vetzuren EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur) staan vooral bekend om het bijdragen van het behoud van een normale hartfunctie (dagelijkse dosering van 1 capsule) en het behoud van een normale bloeddruk (dagelijkse dosering van 8 capsules). => Niet meer dan 6 capsules gebruiken zonder overleg met de huisarts!

Het omega-3 vetzuur DHA (uit visolie) staat bekend om het behouden van een normale hersenfunctie en oogfunctie (dagelijkse dosering van 2 capsules). Bij zwangere/lacterende vrouwen draagt dit bij tot de normale hersenontwikkeling en oogontwikkeling van een foetus en kind dat borstvoeding krijgt (dagelijkse dosering van 2 capsules).

Enkele voordelen van glucosamine.com :

 • Visolie met accent op zuiverheid
 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren : 480 mg omega-3 vetzuren (= 210 mg EPA en 150 mg DHA) per softgel.
 • Voldoen aan de strenge GMP en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) eisen.

Je kunt het voedingssupplement omega-3 bij https://www.glucosamine.com kopen voor €18,90 per 180 soft gels. Ook hier is er sprake van kwantumkortingen vanaf 3 stuks.

 

Dit artikel is een samenwerking. Dit heeft mijn mening niet beïnvloedt, door mijn kennis uit mijn opleiding en wat extra onderzoek heb ik dit artikel geschreven.

 

See you soon!

Instagram : yaravde

Twitter : @yaraloveshealth

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 9 oktober 2017 / 07:48

  Eerlijk gebruik ik nooit van dit soort producten. Maar het schijnt dus zoo goed te zijn. Maar eens een kijkje nemen op de site!

 2. 9 oktober 2017 / 11:20

  Super interessant! Ik fitness erg veel dus ik maak sowieso gebruik van extra amino’s, meestal in de vorm van bcaa’s en daarnaast gebruik ik magnesium en wanneer de R in de maand is een multivitamine. Interessant om de werking van deze supplementen te lezen en ik denk zeker dat Omega-3 heel belangrijk voor me kan zijn!

  • 9 oktober 2017 / 13:33

   Ja zeker als je niet vaak vette vis en noten eet en/of plantaardige oliën gebruikt, zou het handig kunnen zijn om een omega-3 supplement in te nemen. (:
   Liefs,
   Yara

 3. 9 oktober 2017 / 13:22

  Handig om te weten. Ik neem eigenlijk enkel b12 en soms vit. c.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #15 : Daphne van Laviededaphne.com

Hi, Na een hele tijd zonder 'meet the blogger' maakt deze rubriek vandaag een comeback! Deze week heb ik Daphne...

Close