Food Diary #5 van Marleen van Smaakvolglutenvrij.nl

Hi,

Vandaag laat ik jullie niet mijn eetdagboekje zien, maar wel dat van Marleen van Smaakvolglutenvrij.nl. Het leek mij leuk om jullie niet elke week een kijkje te geven in mijn eetgewoonten, maar ook eens in die van anderen. En aangezien Marleen in 2016 de diagnose coeliakie heeft gekregen, ben ik zeer benieuwd naar wat zij allemaal eet op een dag.

Marleen : Op zaterdag 27 januari heb ik van alles wat ik gegeten heb foto’s  gemaakt. Aan de foto’s zelf is het eigenlijk niet te zien, maar alles wat ik eet is glutenvrij. Dit komt omdat ik in oktober 2016 de diagnose coeliakie heb gekregen. Dit is een auto-immuunziekte waardoor ik niet tegen gluten kan, zelfs niet tegen één kruimeltje.

Deze diagnose heeft ervoor gezorgd dat ik ben begonnen met mijn blog Smaakvol Glutenvrij. Op deze blog deel ik glutenvrije recepten, praktische tips en mijn ervaringen omtrent vakanties, dagjes uit, restaurants en producten. Vandaag laat ik, Marleen Trompenaars, graag aan jullie zien wat ik deze betreffende dag allemaal gegeten heb en waarom ik voor deze maaltijden en tussendoortjes gekozen heb.

Als je benieuwd bent naar het eetdagboekje van Marleen, lees dan zeker verder.

Ontbijt

Ik kies vaak voor een licht ontbijt. Deze dag was dat glutenvrije cornflakes van Vitabelle met melk,  een glaasje ‘’mango-passie drink’’ en een sinaasappel.

Tussendoortje

Ik probeer altijd tussen het ontbijt en de lunch een tussendoortje te pakken. Meestal is dat een stuk fruit of een glutenvrije reep. Deze dag koos ik voor een glutenvrije reep van ‘’Sam Mills’’ in combinatie met een kopje Late Macciato.  Een heerlijk momentje van rust, al zeg ik het zelf!

Lunch

Ik heb een redelijk drukke ochtend gehad deze dag. Dit is dan ook de reden dat ik pas redelijk laat aan het lunchen was. Maar wel zin had in een lekkere en uitgebreide lunch. Ik maakte een sandwich met brood van Schär belegd met gebraden gehakt, kaas, sla, tomaat en komkommer. Jummie!

Tussendoortje

Mede door de late lunch is het middag-tussendoortje eroverheen geschoten. Want dit probeer ik eigenlijk ook iedere dag wel te pakken.

Diner

Op de planning had ik staan om lekker uitgebreid en Thais te koken. Door de drukke ochtend/middag en het feit dat we ’s avonds nog naar een verjaardag moesten hebben we uiteindelijk gekozen voor een makkelijke en snelle maaltijd. Voor mij werd dat een glutenvrije pizza van Dr. Oetker met wat sla, tomaat en komkommer.

Tussendoortje

’s Avonds moesten we dus naar een verjaardag. Natuurlijk staat er op een feestje allerlei lekkere dingen op tafel. Maar vaak mag ik daar niet alles van hebben. Daarnaast is de kans op kruisbesmetting ook te groot. Op feestjes krijg ik daarom meestal aparte bakjes, die dan voor mij alleen zijn. Op dit feestje had ik een eigen bakje met Lays Naturel chips en een bakje met worteltjes, komkommer, paprika en tomaatjes.


Zo, ik hoop dat jullie net zo veel genoten hebben van het lezen van Marleen’s eetdagboekje als ik. Als student diëtist vind ik het zelf altijd fascinerend om te zien wat anderen eten en zeker iemand die glutenvrij moet eten.

Ken jij iemand die coeliakie heeft of heb je zelf een gluten intolerantie?

Je kan Marleen volgen via haar blog Smaakvolglutenvrij.nl of via InstagramFacebookPinterest & Bloglovin.

Als jij na het lezen van Marleen haar eetdagboekje ook eens jouw eetgewoonten wil delen, stuur dan zeker een mailtje naar info@yaraloveshealthy.com.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

4 Reacties

    • 6 februari 2018 / 13:35

      Ik heb zelf ook ruim een half jaar lactosevrij moeten eten. Ik weet dus precies wat het inhoud. Ik vond toen vooral de combinatie erg lastig én glutenvrij én lactosevrij. Maar gelukkig kan mijn lichaam tegenwoordig lactose weer goed verdragen! 🙂

  1. 8 februari 2018 / 00:56

    Aw, look delicious! You have a great blog, would you like to follow each other on BLOGLOVIN? If you decided to follow me, please let me know so I can follow you back! xoxo

    http://www.cantiquejoice.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Valentijnsdag tip : Lucardi juwelier

Hi, Zoals de meesten onder jullie wel weten, komt Valentijnsdag steeds dichterbij. Daarom heb ik voor de komende weken niet...

Close