Food Diary #3

Hi,

Vandaag is het tijd voor de 3de Food Diary. En het kan goed zijn dat er vanaf volgende week niet alleen eetdagboekjes van mezelf online komen. Dus mocht je geïnteresseerd zijn in het delen van jouw eetdagboekje op yaraloveshealthy.com, laat het mij dan zeker weten! In Food Diary geef ik jullie elke dinsdag een kijkje in mijn eetpatroon. Dit doe ik door middel van een aantal foto’s om te laten zien wat ik die bepaalde dag allemaal heb gegeten.

Breakfast

Als ontbijt heb ik weer eens mijn all time favorite gemaakt, namelijk havermout met gebroken lijnzaad, amandeldrink en een handvol frambozen. Verder nog wat lauwwarm water met citroen, een echte aanrader die ik momenteel bijna dagelijks drink! En natuurlijk nog wat koffie om wakker te worden en water om mijn lichaam te hydrateren. Wat is trouwens jouw favoriete ontbijt?

Snack #1

Als eerste snack heb ik deze smoothie van Innocent gedronken. Normaal gezien drink ik dit soort drankjes niet, omdat er redelijk veel soorten fruit en suiker inzitten. Dit was normaal gezien voor na het sporten, helaas ben ik de afgelopen weken niet vaak in de sportschool geweest. Maar met dit drankje zat ik wel vol tot aan de lunch.

Lunch

Als lunch heb ik een geitenkaas salade gemaakt, een beetje geïmproviseerd. Ik weet dat dit er totaal niet smakelijk uitziet, omdat de geitenkaas eigenlijk niet bedoelt was om te bakken. Toch heb ik dit gedaan, aangezien ik geen grote fan ben van koude geitenkaas. Ik heb een half zakje veldsla gebruikt, 2 wortels geraspt en een handval kerstomaatjes gehalveerd. Hierbij nog een beetje olijfolie en azijn als dressing. Hierbij heb ik nog 2 sneden volkoren brood geroosterd en met een beetje kerrie hummus gegeten. Hierbij heb ik nog 2 glazen water gedronken.

Snack #2

Als tussendoortje heb ik weer eens (vegetarische) chips gegeten. Namelijk een soort casave, maar dan met zeewier ipv garnalen. Zeker een aanrader van het merk Yakso Java chips, ik heb de mijne bij de bio winkel gekocht. Ik vind deze chips een pak minder vettig en je mist de smaak van garnalen helemaal niet.

Dinner

Voor mijn avondeten heb ik nog eens een recept van Pinterest geprobeerd. Ik maakte deze Quinoa risotto met tomaten & basilicum, met nog een beetje courgette toegevoegd. Een echte aanrader en het duurt totaal niet lang om te maken. Dit is zeker een goed recept als je quinoa te flauw vindt, want door de zelfgemaakte tomatensaus en toegevoegde kruiden, zit deze quinoa boordevol smaak. Bij mijn avondeten heb ik nog een cola zero en water gedronken.

Snack #3

Door de lekkere quinoa risotto zat ik wel even vol. Toch begon mijn maag te knorren later op de avond. Dit komt waarschijnlijk omdat ik nog tot laat oefeningen voor statistiek aan het maken was. Om mij hier door te helpen heb ik nog een appeltje gegeten en zelfgemaakt Chocolade bananenbrood. En hiermee is mijn eetdagboekje compleet.

Wat vroeger op de avond heb ik ook nog 2 tassen groene thee gedronken.


En kijk eens aan, ik heb mezelf eindelijk nog eens aan de aanbevolen 2 stukken fruit per dag gehouden. Zoals altijd heb ik ook zeker mijn 1,5-2 liter water doorheen de dag gedronken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen/zien. Mocht je dus zelf ook eens een dag uit jouw eetpatroon laten zien, dan mag je mij altijd een mailtje sturen via info@yaraloveshealthy.com.

Wat eet jij normaal op een doordeweekse dag?

 

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

9 Reacties

  • 23 januari 2018 / 15:56

   Ik denk dat ik dat binnenkort eens ga uitproberen. Thanks voor de tip!
   Liefs,
   Yara

 1. 23 januari 2018 / 14:37

  Heel erg leuk om te zien!! Zo lekker en gezond <3
  Super gave blog heb je! I love it

 2. 23 januari 2018 / 19:08

  Cassave klinkt echt lekker als snack, sowieso vind ik de kroepoek in die smaak altijd al heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Get to know me better – tag

Hi, Aangezien de meesten van jullie mij nog niet helemaal kennen, leek het mij leuk om de get to know me...

Close