Food Diary #21

Hi,

Na twee weken is het weer eens tijd voor een nieuwe Food Diary. Ook ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuwe rubriek helemaal in het kader van (gezonde) voeding. Dus als jullie nog bepaalde vragen hebben rond een gezonde voeding, eiwitten, koolhydraten, vetten of de nieuwe voedingsdriehoek, dan hoor ik het graag!

In Food Diary deel ik elke dinsdag mijn eetdagboekje van een bepaalde dag, dmv foto’s.

Als je benieuwd bent naar wat ik afgelopen zondag allemaal heb gegeten, lees dan zeker verder.

Breakfast

Voor mijn ontbijt besloot ik een roerei te maken met volkoren toast en een beetje margarine. De laatste tijd is dit echt mijn go to ontbijtje voor op een zondag. En dan vooral met een zelfgemaakte ijskoffie. Er moeten altijd ijsblokjes in mijn koffie zitten, zonder kan ik deze niet meer drinken met dit warme weer. Samen met een glas water zorgt dit voor de ultieme verfrissing.

Lunch

Mijn lunch voor deze middag was redelijk simpel. Ik besloot 2 volkoren sneetjes brood te roosteren en te besmeren met een beetje kerrie hummus. Hiermee zat ik toch even vol, aangezien ik deze dag niet zo heel veel honger had.

Snack #1

Mijn 1ste tussendoortje van de dag vond redelijk laat op de dag plaats. Ik besloot toch een paar rode druifjes te eten voordat ik ging beginnen met koken. Verder heb ik de hele dag door water gedronken. Het is zowieso al belangrijk om goed te hydrateren, maar zeker tijdens de zomer.

Dinner

Als avondeten besloot ik mijn 1ste burritobowl te maken. Alleen miste ik toch een paar ingrediënten of groenten. En voor de volgende keer dat ik een burritobowl ga maken, ga ik toch kerstomaten gebruiken ipv een gewone tomaat. Maar over het algemeen vond ik het wel een lekkere en lichte maaltijd. En de balletjes die je ziet liggen zijn heerlijke vegetarische balletjes van de Albert Heijn, een echt aanrader! Mijn burritobowl bestond uit bruine rijst, edamamebonen, vega balletjes, feta, tomaat en zelfgemaakte quacamole.

Snack #2

Mijn laatste tussendoortje van de dag en ineens ook mijn dessert was een wafel met een beetje siroop en aardbeien. Ik had deze dag niet zo veel honger en ik heb dus ook niet heel veel gegeten. Uiteindelijk was deze wafel mijn enige ‘slechte’ maaltijd/tussendoortje van de dag. Verder heb ik nog groene thee en water gedronken de rest van de avond.


Zo, dat was het alweer voor mijn eetdagboekje van deze week. Momenteel ben ik druk bezig met een nieuwe rubriek helemaal in het teken van gezonde voeding. In deze rubriek zou ik stap voor stap bepaalde mythes ontrafelen of over het algemeen zeggen waar eiwitten, vetten, koolhydraten, … noem maar op goed voor zijn. Ook wil ik jullie helpen om de nieuwe voedingsdriehoek die afgelopen september is gelanceerd te begrijpen. Maar hiervoor heb ik natuurlijk jullie hulp en vragen nodig, dus laat gerust een reactie achter. (:

Heb jij nog een bepaalde vraag/mythe rond een gezonde voeding of de nieuwe voedingsdriehoek?

Als jij na het lezen van deze Food Diary’s ook eens jouw eetgewoonten wilt delen, stuur dan zeker een mailtje naar info@yaraloveshealthy.com.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet The Blogger #43 : Naomi van Beautyspot

Hi, Na weer eens een weekje overgeslagen te hebben, staat er vandaag voor jullie een nieuwe Meet The Blogger online....

Close