Food Diary #14

Hi,

Vandaag is het weer eens tijd voor een nieuwe Food Diary. Deze editie is iets specialer dan normaal, aangezien ik de hele dag in Amsterdam was. Ik ben om 6.00 thuis vertrokken en ik kwam om 22.30 terug thuis. Dus alles dat ik deze dag heb gegeten, was in de trein of in Amsterdam. Enjoy!

Als je benieuwd bent naar wat ik afgelopen vrijdag in Amsterdam allemaal heb gegeten, lees dan zeker verder.

Snack #1

Mijn eerste tussendoortje was een soort pre-breakfast. Ik at mijn favoriete Nakd reep in de Thalys onderweg naar Amsterdam. Aangezien ik niet zo iemand ben die de dag zonder eten kan beginnen, had ik deze reep ook echt even nodig. Eenmaal aangekomen in Amsterdam, zijn we meteen naar een leuk plekje gegaan om een volledig ontbijt te eten.

Breakfast

Hoe zalig zien deze pancakes er wel niet uit? We besloten om naar Pluk te gaan in Amsterdam, gelegen in de 9 straatjes. Aangezien ik dit plekje al vaak ben tegengekomen op Instagram en in vlogs, was ik er wel benieuwd naar. En na zo’n 3 uur zonder een deftig ontbijt, waren deze pannenkoekjes meer dan welkom. Ik kan deze pannenkoekjes aan jullie allemaal aanraden, want ze waren echt heerlijk! En nog een pluspuntje is het feit dat ik meteen in 1 maaltijd al mijn fruit voor de dag binnen had. Bij deze pannenkoekjes heb ik een ijskoffie gedronken, want koffie was ook zeer welkom om deze lange dag door te komen.

Lunch

Ook al zijn er zoveel verschillende, leuke plekjes om te lunchen in Amsterdam, na het shoppen kregen we redelijk snel een hongertje. En stiekem was het ook een beetje een excuus om even te rusten. We besloten uiteindelijk om gewoon bij de Bijenkorf te gaan eten, aangezien we hier toch al waren. En alle leuke plekjes die ik had gevonden, zaten helaas niet in de buurt van de Kalverstraat. En wie het hele concept bij de Bijenkorf wat betreft het eetgedeelte heeft bedacht is echt een genie. Zoveel eten/keukens waaruit je kan kiezen, dat je het niet meteen weet. Ik besloot uiteindelijk om voor een broodje met tonijnsalade te gaan en water. Want om eerlijk te zijn hebben die pannenkoekjes met dat fruit mijn maag redelijk goed gevuld.

Dinner

Mijn avondeten heb ik uiteindelijk meegenomen om op de Thalys op weg naar huis op te eten. Dit vooral zodat ik voor de rest van de avond niet te veel honger meer zou hebben. Ik had via Mascha van Beautygloss al een aantal goede dingen gehoord over de Salsa Shop, dus besloot ik hier een burrito te kopen. De foto die jullie hierboven zien, heb ik uiteraard niet zelf genomen. Door mijn vermoeidheid en honger, ben ik vergeten een foto van mijn burrito te nemen. Ik kan jullie wel vertellen dat deze heel lekker was en mij goed gevuld heeft. Uiteindelijk had onze Thalys ook nog 20 minuten vertraging, wat mij wel een beetje stress gaf of ik mijn trein vanuit Antwerpen naar huis nog wel zou halen. Gelukkig is dit allemaal nog gelukt en heb ik mezelf voor niets stress bezorgd. Ik moet wel even zeggen dat ik het als Voeding- en dieetkunde studente en foodie heel leuk vond om te zien hoeveel keuze er op Amsterdam Centraal wat betreft eten, en dan zowel gezonde als ongezonde keuzes.

Snack #2

Uiteindelijk kreeg ik onderweg vanuit Antwerpen naar huis, nog een klein hongertje. Dus was ik even blij dat ik deze Vego chocoladereep eerder in Amsterdam had gekocht. Ik heb er wel maar een klein stukje van gegeten, maar zeker een aanrader! Ik had al eerder gehoord dat deze Vego chocoladereep helemaal vegan proof is, dus ik was wel benieuwd. Verder heb ik doorheen de dag er ook voor gezorgd om voldoende water te drinken, wat zeker nodig was met het warme weer. Ik kan jullie ook vertellen dat deze chocoladereep ondertussen al van gisteren op is..


Zo, dat was het alweer voor mijn eetdagboekje van deze week. Mochten jullie het leuk vinden om vaker zo’n ‘speciale’ of on the go edities te zien, dan hoor ik het graag. Want ik kan geloven dat het saai is om mij telkens weer hetzelfde te zien eten.

Wat zijn jouw favoriete eetplekjes in Amsterdam?

Als jij na het lezen van mijn eetdagboekjes ook eens jouw eetgewoonten wil delen, stuur dan zeker een mailtje naar info@yaraloveshealthy.com.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Nivea Body Mousse

Hi, De Nivea Body Mousse is ondertussen al een tijdje verkrijgbaar in de winkels. Toen ik deze een tijdje geleden...

Close