Charcoco / Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder

Hi,

Een tijdje geleden werd ik door Charcoco gecontacteerd met de vraag of ik een van hun producten wou proberen. Zo ben ik deze teeth whitening powder met charcoal en coconut beginnen testen. Ik moet zeggen dat ik meteen enthousiast was om deze poeder te testen. Aangezien mijn hoektanden vaak iets geliger zijn dan mijn voorste tanden en ik ook redelijk gevoelige tanden heb, wou ik graag een natuurlijke manier proberen om mijn tanden witter te maken.

Als je benieuwd bent naar mijn ervaring met deze Charcoco Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder, lees dan zeker verder.

De Charcoco Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder is gemaakt uit biologische kokosnootschillen, om je tanden op een 100% natuurlijke manier te kunnen bleken. Het stofje Tannine, dat word gevonden in oa koffie & thee en voor de verkleuring van je tanden zorgt, zou perfect verwijderd worden door het gebruik van coconut charcoal. De actieve kool in de kokosnoot, zou zachtjes de door Tannine veroorzaakte vlekken verwijderen, zonder het tandglazuur aan te tasten. Het gebruiken van de Charcoco Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder zou de mondhygiëne verbeteren en zou bijdragen aan het voorkomen van gaatjes, slechte adem en tandvleesontsteking. Na het lezen van deze uitleg, was ik wel benieuwd of dit poeder ook op mijn tanden zou werken.

 

 

Zoals je hierboven ziet is het Charcoco poeder een los, zwart poeder gemaakt uit kokosnootschillen. Het lijkt misschien een beetje raar om je tanden met een poeder te poetsen, maar eens je de uitleg leest is het al een pak duidelijker. Het potje bevat 30 gram, wat volgens Charcoco goed zou zijn voor 150 poetsbeurten (2-3 maanden).

Hoe werkt het?

Je kan de Charcoco poeder gewoon met je eigen tandenborstel gebruiken, maar het word wel aangeraden om de poeder in combinatie met de bamboe tandenborstel te gebruiken voor een optimaal effect.

  1. Dip een schone, natte tandenborstel in deCharcoco poeder.
  2. Poets 2 tot 3 minuten je tanden in circulaire bewegingen.
  3. Spuug de overtollige zwarte substantie voorzichtig uit.
  4. Laat de overgebleven Charcoco poeder nog even inwerken voor een optimaal resultaat.
  5. Spoel grondig je mond.

Zelf heb ik 2 weken lang elke ochtend en avond mijn tanden met de Charcoco poeder gepoetst. Ik raad je wel aan om goed over je wastafel te hangen, zodat je niet over heel je badkamer zwarte spetters achter laat. Ook is het handig om na het gebruiken van de Charcoco poeder, je tanden nog even met een gewone tandpasta te poetsen. Zo ben je er zeker van dat je tanden niet meer zwart zien.

Resultaat

Uiteindelijk heb ik het Charcoco poeder zo’n 2 weken getest. Tijdens deze 2 weken heb ik mijn tanden elke ochtend en avond eerst gepoetst met dit poeder. Ik zal jullie eerst even het resultaat op mijn tanden laten zien en dan vertel ik jullie meer over mijn ervaring.

Voor

Na

Ik had normaal gezien ook een foto na het gebruiken van de Charcoco poeder na 1 week, maar die was niet duidelijk genoeg. Op de bovenste foto kunnen jullie zien hoe mijn tanden eruit zagen voor ik de Charcoco poeder ging gebruiken. Op de onderste foto zie je het resultaat van mijn tanden na 2 weken de Charcoco poeder te gebruiken.

Na de poeder een week te gebruiken, had ik het gevoel dat er niet veel gebeurde. Ook merkte ik dat mijn tanden soms, om de zoveel dagen redelijk gevoelig waren tijdens het poetsen. Nu ik deze 2 foto’s vergelijk na de Charcoco poeder 2 weken getest te hebben, merk ik dat mijn hoektanden toch iets lichter zijn geworden. Je ziet nog altijd duidelijk dat mijn hoektanden geler zijn dan mijn voorste tanden, maar toch merk ik dat ze iets lichter zijn geworden. Ik heb zelf heel gevoelige tanden, dus toen mijn tanden 3x gevoelig aanvoelde na het gebruiken van de Charcoco poeder, werd ik toch een klein beetje bang. Nu moet ik zeggen dat die gevoeligheid niet lang duurde en ook niet constant was.

Ik zou de Charcoco poeder dus zeker aanraden als je een product zoekt om je tanden op een natuurlijke manier iets lichter/witter te maken. Ik denk wel dat je het beste resultaat hebt, als je tanden al witter zijn dan die van mij.

Naast het Charcoco poeder zijn er ook nog een aantal andere producten en duo voordeelpakketten verkrijgbaar in de Charcoco shop. Het Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder kan je hier vinden voor €34,99 en de Bamboe tandenborstel vind je hier voor €4,99.

Deze natuurlijke manier om je tanden te bleken is meteen ook een stuk goedkoper dan een andere behandeling.


Zo, dat was het alweer voor dit review. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een ander type product op yaraloveshealthy te zien, wat geen make-up of lichaamsverzorging was.

Heb jij al wel eens een natuurlijke manier geprobeerd om je tanden witter te maken?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen om te reviewen.

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 26 april 2018 / 21:08

    Ik was wel benieuwd of dit zou werken. 2 weekjes is misschien ook wat nog wat kort voor echt resultaat. Misschien toch eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Food Diary #14

Hi, Vandaag is het weer eens tijd voor een nieuwe Food Diary. Deze editie is iets specialer dan normaal, aangezien...

Close