Challenge : 1 week vegan eten ; dag 5

Hi,

Kan je geloven dat dit de voorlaatste dag van mijn vegan eet week is? Zoals ik in het artikel waarin ik de challenge uitlegde, zei kon ik pas afgelopen dinsdag met de challenge beginnen aangezien maandag nog een nieuwjaarsdag was. Tot nu toe gaat het nog allemaal, alleen had ik vandaag enorm veel honger een tijdje na mijn lunch. Spijtig genoeg was mijn avocado nog niet rijp genoeg, dus kon ik geen broodje of toast met avocado eten. 🙁

Maar goed, alles is goed gekomen dus ben je klaar voor dag 5?

Ontbijt

Eindelijk eens iets anders voor het ontbijt! Namelijk vegan pannekoekjes bestaande uit bananen, havermeel & amandelmelk. Verder heb ik hier nog koffie, lauwwarm water met citroen en water bij gedronken, as usual. De pannekoekjes zien er wel een beetje mislukt uit, maar ze waren toch nog lekker. Ik heb deze trouwens gebakken in kokosolie waarschijnlijk moest ik de pan hier 2x mee invetten, zodat ze niet zo gemakkelijk aan de pan zouden blijven hangen.

Snack :

Als snack koos ik weer voor een mandarijntje en nog wat water.

Lunch :

Mijn lunch was, zoals ik gisteren al voorspelde de overgebleven tomaat-groentensoep met wat geroosterd bruin brood en water.

Waar ik 2 porties van heb genomen, en toch had ik redelijk snel terug honger. Story of my life! (:

Snack :

Aangezien ik dus ineens heel veel honger had, heb ik 4 rijstwafels met kerrie hummus en kerstomaatjes gegeten en wat later nog een appeltje en wat vegan zeewier chips.

En hierbij heb ik nog wat water gedronken.

En de zeewier chips, die een beetje als kroepoek smaken maar dan de gezondere en garnaalvrije versie.

Avondmaal :

Mijn avondmaal was deze dag zeer simpel en niet zo spectaculair of gezond. Tja, het is nu eenmaal weekend en na de afgelopen week met gerechten te experimenteren wou ik iets simpels. Want om eerlijk te zijn ben ik soep eten een beetje beu geworden. Al was het hier vandaag wel het perfecte weer voor, met koude wind en sneeuw buiten.

Daarom heb ik gekozen voor de ovenfrietjes die ik nog had liggen. Het was de bedoeling dat ik nog een sapje ging maken vandaag, maar het afwassen van de sapcentrifuge houdt me altijd tegen. 🙁

Verder heb ik ook nog een beetje van deze rauwkost bij de frietjes gegeten en water gedronken.

Snack :

Als avondsnack heb ik het bij 1 appelsien gehouden, aangezien ik nog best wel vol zat. En verder nog wat water en groene thee. (:

Vandaag was dus een kleine cheatdag zoals jullie konden zien, maar ja ook als vegan kan je cheatdagen hebben. (:

Morgen is het alweer tijd voor het laatste eetdagboek van mijn vegan eet week! Dinsdag kan je over deze ‘bijna’ week een verslag online zien verschijnen.

Tot morgen voor het laatste eetdagboek!

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 8 januari 2017 / 11:20

  Ik vind het knap dat je dit kunt. Ik zou dit echt niet kunnen volhouden.

 2. 8 januari 2017 / 11:37

  Wat een fijne challenge, het lijkt mij dat jij je lichamelijk ook alleen maar beter gaat voelen van al dat gezonde vegan eten 🙂

  • 8 januari 2017 / 11:51

   Dat had ik ook verwacht, maar ik moet zeggen dat het toch een beetje tegenvalt op lichamelijk vlak.

 3. 8 januari 2017 / 13:30

  Wat knap dat je dit kan volhouden! Zelf heb ik de 30-dagen challenge geprobeerd, maar dat was bij mij na een week teveel van het goede.

  Ik heb je trouwens gevolgd op bloglovin’, instagram en twitter.
  Denise onlangs geplaatst…Plog #3 – Het wandelbos in TilburgMy Profile

  • 8 januari 2017 / 13:53

   Wauw, een maand lang lijkt me inderdaad moeilijk! Ik al dacht dat een week mij niet ging lukken. (:
   Wat lief, ik volg je nu ook!

  • 8 januari 2017 / 13:54

   Wauw een maand lang lijkt me inderdaag lastig! Ik dach al dat ik het moeilijk ging hebben met een weekje. (:
   Wat lief van je, ik volg je nu ook!

 4. 9 januari 2017 / 07:17

  Ik vind dit echt een leuke serie met vegan recepten! Top! Hoe zorg jij dat je aan je calcium en ijzer komt? Ik vind dat vooral een challenge wanneer ik vegan eet. Liefs Sabine

  • 9 januari 2017 / 07:35

   Dankje!
   Door lauwwarm warm water met citroen (of gewoon water met citroen) te drinken neem ik beter calcium op uit water. Ik heb het voor de zekerheid even opgezocht, blijkbaar lette ik hier onbewust wel op. De amandelmelk, peulvruchten (linzen), het lijnzaad & verse basilicum bevat veel calcium.
   Voor ijzer heb ik deze week bijna elke dag linzen gegeten. Verder zit er ook veel ijzer in havermout, spinazie en kikkererwten.
   Om eerlijk te zijn heb ik hier niet zo goed over nagedacht deze week. Als ik het opnieuw zou doen, zou ik minstens een week op voorhand onderzoek doen en recepten zoeken. Zo was het de bedoeling dat ik elke dag een sapje maakte met spinazie, boerenkool, appels, ananas en pompelmoes, maar dat is er niet echt van gekomen omdat mijn sapcentrifuge afwassen heel wat werk is. Blijkbaar heb ik dus wel onbewust voldoende ijzer en calcium binnen gekregen deze week. (:
   Liefs,
   Yara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Challenge : 1 week vegan eten ; dag 4

Hi , Ja hoor het is alweer dag 4! Ik vind het eigenlijk nog altijd verassend dat het zo vlot...

Close