Challenge : 1 week vegan eten; dag 1

Hi,

Zoals ik jullie vorige week heb verteld, ging ik deze week proberen vegan te eten. Om verschillende redenen zoals o.a. migraine, maar alle redenen kan je hier lezen :

New year’s challenge : 1 week vegan eten

Het leek mij wel leuk om deze hele week een eetdagboek van elke dag bij te houden met foto’s, zodat jullie ook wat meer zouden te weten komen over wat ik nu juist deze week ga eten.

Vandaag is het tijd voor dag 1!

Ontbijt :

Havermout met amandelmelk & gebroken lijnzaad

met 1 glas lauwwarm water met citroen, koffie & glas water

Het ziet er misschien niet smakelijk uit, maar het lijnzaad geeft de havermout een beter smaakje. En ja, ik drink mijn koffie vaak met een rietje zodat mijn tanden niet beschadigd raken.

Snack :

1 Banaan & glas water (ik had redelijk laat ontbeten)

Lunch :

Volkoren farfalle pasta met tomatensaus

& glas water

Snack :

4 Rijstwafels met kerrie hummus

Deze combinatie is zo lekker! Vroeger was ik een hummus fan, maar om dit zomaar op een rijstwafel te eten vind ik het niet zo lekker. Tot ik vorige week deze hummus bij de albert heijn zag met kerrie. Het is niet zo heel pittig, maar het geeft juist wat meer smaak. (:

Je kan dit ook als lunch eten, ik heb dit maandag geprobeerd en ik moet zeggen dat zo’n vier rijstwafels mijn maag toch wel even vullen. Toch heb ik een uurtje of twee? later nog twee rauwe wortels gegeten.

Avondeten :

Homemade linzensoep met volkorenbrood & water

Recept : klik hier

Hier was ik wel een beetje zenuwachtig voor, of ik deze linzensoep wel zou lusten aangezien ik nog nooit linzen heb gegeten. Maar ik moet zeggen dat het best wel meeviel, met de juiste kruiden smaakt het heerlijk. De soep is alleen wel wat aan de dikkere kant doordat ik deze gepureerd heb. Dit is je eigen keuze, ik vind dit lekkerder. Hierdoor vult de soep wel erg goed, waardoor ik deze kom niet eens helemaal heb kunnen leeg eten. Maar nu heb ik nog juist genoeg voor morgen.

Snack : 

2 havermoutpannekoekjes (albert heijn) met confituur

& 1 appelsien

+ water & groene thee

En natuurlijk moet ik ’s avonds nog een snack hebben, aangezien ik de hele dag door eet. En ’s avonds heb ik de ergste cravings, maar ik heb het kunnen beperken tot dit. (:

Ik hoop dat jullie dit een leuk idee vinden en tot morgen voor dag 2!

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 4 januari 2017 / 09:51

  Ziet eruit alsof het je prima afgaat! En lekker ook!

 2. 4 januari 2017 / 10:12

  Ik wil ook graag eens een weekje vegan eten, gewoon om te kijken wat het met mijn huid en gezondheid doet. Helemaal stoppen met vlees/dierlijke producten eten zal ik namelijk waarschijnlijk niet doen, maar het beperken zou ik wel graag willen 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Mijn all-time favourite gezichtsscrubsMy Profile

  • 4 januari 2017 / 12:13

   Yes, it isn't very easy because I love to snack and i'm constantly eating cheese. (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Spam je blog #2

Hi, Aangezien vandaag het nieuwe jaar, 2017 is aangebroken leek het mij wel leuk om nog eens een 'spam je...

Close