In blogging stories tag

Strawberry-Red-Velvet-Cupcakes1

Hi,

Vandaag leek het mij wel leuk om eens een tag te doen. Ik heb gekozen voor een tag over bloggen namelijk, de in blogging stories tag. Enjoy!

 

Waarom ben je een blog begonnen?

Ik ben een aantal jaar geleden met mijn blog begonnen omdat ik het hele idee fascinerend vond. Ook bestonden er toen nog niet veel Belgische bloggers en was dit hele concept redelijk onbekend in België. In Nederland begon dit al wat bekender te worden maar bloggen was toen alleen in de VS bekender en ‘normaal’. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden en vroeger wou ik altijd een boek schrijven. Dit lijkt me nog altijd leuk maar ik heb net niet genoeg fantasie om een heel verhaal te verzinnen. Toen was bloggen een hobby en passie en nu gaat mijn hele leven wat meer samenhangen met mijn blog. Nu ik een lifestyleblog heb en geen beautyblog meer kan ik meer schrijven over mijn passies en kleine obsessie met eten. Vanaf volgend jaar kan ik jullie meenemen in mijn opleiding tot diëtiste/voedingsdeskundige. Al bij al blijft het gewoon leuk om je mening en creativiteit tot leven te brengen via een blog.

Waarom koos je voor de naam van je blog?

Mijn oude blog kreeg de naam yaralovesbeauty en zo had ik opeens een beautyblog gecreërd. Nu wou ik ook kunnen bloggen over andere dingen die mij bezighouden, daarom heb ik voor een lifestyleblog gekozen. De naam yaraloveshealthy is er toen opeens uitgekomen door mijn vorige blog. Nu ik erover nadenk vind ik het niet de beste naam en wil ik zeker nadenken over een nieuwe naam voor mijn blog. Maar aangezien er tegenwoordig zoveel meer blogs bestaan dan vier jaar geleden wordt dit al erg moeilijk.

Noem 3 voordelen van het bloggen.

 • Je haalt er veel voldoening uit. Het is leuk om te merken dat er andere mensen je blogposts lezen en soms ook reageren.
 • Je kan al je creativiteit en fantasie kwijt.
 • Het is gewoon een leuk gevoel om iets te hebben geplaatst op het internet en je mening te kunnen delen met anderen.

Noem 3 nadelen van het bloggen.

 • Het neemt veel tijd in beslag.
 • Je hebt niet altijd inspiratie voor artikelen.
 • Vaak is het moeilijk te combineren met je werk/opleiding.

Hoe plan je de artikelen?
Ik plan niet altijd artikelen in. Ik doe dit alleen als ik genoeg inspiratie heb en een bepaalde datum in mijn hoofd heb wanneer ik iets online wil zetten. Zoals bijvoorbeeld bij de rubriek ‘meet the  blogger’. Deze komt altijd op donderdag om 06:00 uur online.

Welke stukjes/artikelen schrijf je het liefst?
Ik heb niet echt een bepaalde voorkeur. Mijn artikelen kunnen variëren van beauty tot food posts. Ik schrijf gewoon over alles dat mij interesseert.

Welke blogger(s) is/zijn je grote voorbeeld?

Natuurlijk de grote, bekende bloggers zoals Mascha van Beautygloss, Vera van Veracamilla,… Ik vind het stuk voor stuk fantastische vrouwen met een doel en lef. Ze zijn hun blog begonnen in een tijd dat bloggen nog niet zo bekend en populair was en hebben hier waarschijnlijk ook veel kritiek voor gekregen maar, ze hebben niet opgegeven. Verder natuurlijk ook Lilia van Lilylike omdat zij een heel groot voorbeeld is op het gebied van bloggen combineren met een (zware) opleiding.

Geef een tip voor andere bloggers

Mijn grootste tip zou zijn om de mening van anderen je niet aan te trekken. Dit heb ik vroeger wel gedaan waardoor mijn blog soms negatief werd en niet wil ik absoluut vermijden vanaf nu. Zolang bloggen een passie voor je is en je er alles voor over hebt zal  je blijven bloggen. Verder moet je ook prioriteiten kunnen stellen en goed kunnen plannen. En als je even te weinig tijd hebt, moet je je niet meteen schuldig voelen. We zijn nu eenmaal geen wonder woman.

 

Dat was het alweer voor deze keer, ik hoop dat jullie deze tag leuk vonden en je mag natuurlijk altijd deze tag ook invullen op je eigen blog.

Zou jij liever willen dat ik begin te bloggen in het engels?

See you soon!

liefsyara

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. rachelkromdijk
  21 maart 2016 / 15:38

  Altijd leuk om dit te lezen ik zou het lekker in het nederlands houden, ik lees geen Engelse blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #2 Lilly-like.com van Lilia

Hi, Vandaag is het alweer de tweede editie van 'meet the blogger'. En deze donderdag is het de beurt aan...

Close