#Back to school : Tips om de middelbare school te overleven

large

Bron : Weheartit.com

Hi,

Vandaag wou ik graag het eerste back to school blogje met jullie delen. Zoals een deel van jullie misschien al weet ben ik afgelopen juni afgestudeerd van de middelbare school. Nu dat ik dit deel in mijn leven heb afgerond leek het mij wel leuk om mijn ervaring met jullie te delen en eventueel tips te geven.

Ik kan eerlijk toegeven dat mijn middelbare school tijd zeker niet de beste tijd van mijn leven was. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat ik in de lagere school veel ben gepest en net met mijn eerste jaar begon toen mijn ouders aan het scheiden waren. Dit waren een paar factors die mijn leven toen hebben beïnvloed. De eerste vier jaar op de middelbare school waren voor mij het ergst. Ik ben van scholen moeten veranderen, heb mijn vrienden moeten achterlaten en ik kwam er meteen ook achter dat zogoed als heel mijn klas achter mijn rug over mij roddelde. Vol goede moed begon ik op een nieuwe school in een nieuwe richting. Little did I know… dat deze school mijn ergste nachtmerrie was.

school

Bron : Weheartit.com

In het begin ging dit nog wel maar na een jaar ontdekte ik dat heel deze school vol zat met leugenaars en achterbakse mensen die ook nog eens heel primitief denkten. Deze tijd ben ik ook mijn oude blog gestart waarvoor ik op deze school ook veel ben gepest. Na drie jaar op deze school gezeten te hebben en de slechtste resultaten ooit te hebben gehaald heb ik besloten samen met een vriendin (waar ik gelukkig nog altijd mee bevriend ben) naar een nieuwe school in Antwerpen te gaan. Dit was een hele ervaring voor mij en ook ver buiten mijn comfort zone omdat ik nog nooit zelfstandig de trein had genomen of zo’n grote stap in mijn leven had genomen. Ik merkte meteen dat er op deze school veel meer werd toegelaten. Mensen bekeken je niet raar, bijna alles was normaal. Natuurlijk heeft elke school nog altijd zo’n mensen die graag andere plagen of pesten of weet ik veel wat. Maar in mijn ogen was dit de beste school waar ik al heb op gezeten. Ook de leerkrachten waren veel beter en behulpzamer. Voor het eerst in mijn leven haalde ik goede resultaten en voelde ik mij goed over school. School nam wel veel tijd in beslag maar ik was al blij dat ik slaagde en uiteindelijk na drie jaar deze school mocht verlaten en vaarwel mocht zeggen tegen het middelbaar. Ik moet wel toegeven dat ik vrienden ben verloren op die school en het niet altijd even leuk was. Maar ja zo iemand ben ik nu eenmaal, op elke school waar ik heb gezeten ben ik wel eens vrienden kwijtgeraakt ik weet niet of het mijn karakter is of iets anders maar ik ben blij dat ik er vanaf ben. Nu hoop ik wel dat de hogeschool veel beter zal verlopen zoals iedereen mij altijd vertelt. En dat ik vanaf nu beter geaccepteerd wordt zoals ik ben. Maar ik denk dat er nog altijd wel eens een kinderachtig persoon zal zijn, maar het is belangrijk hoe je hier mee omgaat. Ik zal nu proberen een paar tips te geven die mij hebben geholpen tijdens deze periode.

  • Blijf jezelf, maakt niet uit hoe erg je gepest wordt, blijf jezelf!
  • Doe nooit iets dat je niet wilt doen gewoon om ‘erbij te horen’
  • Zoek betrouwbare mensen om bevriend mee te worden, ook al heb je maar een of twee vriend(en) zolang je ze kunt vertrouwen zijn het echte vrienden
  • Laat je nooit doen, leer jezelf te verdedigen
  • Vergeet nooit je dromen en werk ernaar toe
  • Ieder mens is anders en uniek, respecteer dit
  • Niet iedereen zal je leuk vinden, probeer dit te aanvaarden
  • Vergeet jezelf niet
  • Als je ergens problemen mee hebt (thuis, op school,…) vraag meteen hulp, je kan dit niet blijven opkroppen want dan wordt het alleen maar erger.

Dat waren de meeste tips die ik kon bedenken en vergeet niet dat er altijd een einde aan de middelbare school komt. Het zal niet eeuwig blijven duren. Stay strong! (:

En als je ooit ergens hulp mee nodig hebt of je wilt over iets praten, mag je mij altijd een mailtje sturen naar info@yaraloveshealthy.com . Of als jij zelf je verhaal wilt laten horen over de middelbare school en jouw ervaringen, mag je dit altijd laten weten en wie weet zal je met jouw verhaal op yaraloveshealthy verschijnen. Dit mag ook altijd anoniem.

See you soon!

liefsyara

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
I’m back

Hi, I know het is weer lang geleden. Maar na bijna de hele zomer kan ik jullie vertellen dat alle...

Close