10 questions about blogging – tag

Hi,

Vandaag leek het mij leuk om nog eens een tag te doen. Ik heb gekozen voor de 10 questions about blogging tag. Deze tag bevat 10 vragen die ik vandaag voor jullie heb beantwoordt.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen. En als jij deze tag zelf ook eens wilt doen op jouw blog, laat het me dan zeker weten zodat ik jouw artikel kan lezen.

1. Wanneer ben je je blog gestart en waarom? 
In het verleden zo’n 3/4 jaar geleden ben ik een beauty blog gestart. Hier was ik alleen nog veel te jong voor, waardoor ik vaak onproffesioneel overkwam. Ik ben deze beauty & lifestyleblog genaamd yaraloveshealthy gestart in april 2015. Eerst via wordpress.com en al redelijk snel heb ik mijn .com domeinnaam gekocht. In eerste instantie ben ik deze blog begonnen omdat ik het schrijven en bloggen miste. Ik vind het echt geweldig dat ik mijn eerlijke mening met jullie kan delen en dat sommige mij zelfs als een voorbeeld zien. Ik vind het enorm leuk om over bepaalde onderwerpen te schrijven die mij interesseren en dat er zo veel van jullie mijn artikelen leuk vinden om te lezen.

2. Weet je nog wat je eerste blogpost was? 
Mijn eerste artikel op deze blog ging over juicing. Ik vind het redelijk genant om te zien hoe slecht de schrijfstijl en opbouw van mijn artikelen toen was. Dus ik hoop dat ik vergeleken met mijn eerste artikel toch al redelijk ben verbeterd op dat vlak. Door mijn studie kan ik ook meer de waarheid delen en wetenschappelijk onderbouwde artikelen rond food en health schrijven.

3. Welke comment is je het meest bijgebleven? 
Ik vind dit een heel moeilijke vraag, ik ben ontzettend dankbaar voor elke comment die ik krijg. Ik heb wel gemerkt dat ik redelijk veel reacties heb gekregen op mijn vegan challenge van vorig jaar.

4. Wat was het eerste product dat je ooit voor je blog ontving? 
Ik mocht een jaar nadat ik was begonnen al mijn eerste product ontvangen. Namelijk een fotoboek van Fotofabriek.nl, het artikel kan je hier teruglezen. Ik Linda van Fotofabriek hier nog altijd zeer dankbaar voor.

5. Wat is het tofste dat je ooit dankzij je blog hebt mogen doen?
Alle leuke samenwerkingen van de afgelopen tijd. Als ik voor de eerste keer naar een event mag, dan horen jullie het meteen. Maar ik denk dat samenwerkingen de reden zijn dat mijn blog blijft groeien, waardoor ik mij ook altijd zo vereerd voel als ik voor een samenwerking wordt benaderd. Natuurlijk zeg ik alleen maar ja als dit ook daadwerkelijk bij mij en het concept van yaraloveshealthy past.

6. Wat was je grootste blog-blunder? 

Ik denk zowat elk artikel in het begin van mijn blogcarrière. En natuurlijk ook de grote hoeveelheid wazige en donkere foto’s die ik al in mijn blogbestaan online gezet heb. Mijn grootste blunder toen ik een aantal jaar geleden mijn oude beautyblog nog had, was de communicatie naar bedrijven en pr bureau’s toe. Nu ik ouder ben, snap ik het belang van een goede, professionele communicatie veel beter. Het is natuurlijk nog altijd stom als personen niet eens antwoorden op je mail, terwijl je hier zo veel tijd in hebt gestopt en beleefd blijft. Maar ja, laten we hopen dat dat in de toekomst nog veranderd.

7. Word je vaak door lezeressen aangesproken op straat? 
Nee zo bekend ben ik nog totaal niet. Ik zou mij zeker wel vereerd voelen mocht dit gebeuren. Maar ik zou het ook niet erg vinden om vooral via mijn blog en social media in contact te komen met lezeressen.

8. Wat vind je het leukst aan bloggen? 

Dat ik mijn (eerlijke) mening met anderen kan delen en dat ik soms zelfs als een voorbeeld word gezien. Als er in mijn privé leven iets tegenvalt, dan kan ik altijd op mijn lieve volgers en bezoekers rekenen om mij weer helemaal blij te maken. Ik vind het schrijven van artikels heel leuk, ik wou vroeger altijd een boek schrijven. Nu weet ik niet of ik ooit voldoende inspiratie heb om een boek te schrijven, daarom ben ik zo blij met mijn blog. En in sommige gevallen vind ik foto’s maken het minst leuk. Tenzij ik al meteen inspiratie heb en weet hoe ik een bepaald product op de foto wil zetten. Ik snap nog altijd niet waar iedereen zijn inspiratie haalt voor alle prachtige flatlays, want hier ben ik absoluut niet goed in.

9. Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat? 
Binnen vijf jaar hoop ik dat mijn bereik en aantal bezoekers een beetje is gegroeid. Aangezien ik momenteel begin met samenwerkingen, hoop ik dat ik er binnen vijf jaar al een aantal succesvol heb kunnen afronden. Ik zou het ook heel erg leuk vinden om tegen die tijd een aantal events bezocht te hebben ivm met yaraloveshealthy. Ook hoop ik tegen dan een (zelfstandig) diëtiste te zijn en zo ook meer rond gezonde voeding te kunnen schrijven. Ik heb liever dat yaraloveshealthy een blog blijft en geen online magazine, dus op dat vlak zou er niet heel veel veranderd zijn.

10. Wat is jouw ultieme tip voor beginnende bloggers? 

Hoe moeilijk dat het ook is, blijf jezelf en focus je niet op bezoekersaantallen of het aantal reacties dat je krijgt. In het begin gaat het nu eenmaal wat trager, maar als je echt met genoeg passie en de juiste motivatie blogt, dan kom je er ook wel. Als jij voldoende tijd en werk in je blog en artikels stopt, dan zullen je bezoekers dit ook wel merken en op prijs stellen. En als je liever over verschillende onderwerpen blogt, doe dit dan gewoon. Sinds ik verschillende niches heb, heb ik veel meer inspiratie voor mijn artikels.


Zo, dat was het alweer voor deze tag. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben om mijn antwoorden te lezen, en neem deze tag gerust over! Mijn excuses dat het artikel een dag vertraging heeft, maar ik wou het toch graag online zetten. Ik weet dat jullie het appreciëren als ik op mijn vaste dagen een artikel online zet, dus hier ben ik dan ook aan het werken. Met een goede planning, loopt er meestal niets mis.

Wat vind jij zo leuk aan bloggen?

Volg jij mij al op InstagramFacebook & Bloglovin?

See you soon!

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 25 februari 2018 / 15:34

  Wat super tof om te lezen Yara!

  Ik ben nu een paar maanden bezig en ik vind het vooral leuk omdat ik mijn fotografie in deze hobby kwijt kan. Daarnaast vind ik het schrijven over producten ook echt tof, mensen helpen met een eerlijke mening. 🙂

  Don’t shame on your first photo’s. Als ik die van mij terug zie denk ik ook wel eens OMG haha!

  Liefs

  X

  • 25 februari 2018 / 16:50

   Ooh wat lief, dankjewel! Ja ik schaam me soms wel eens voor mijn eerste artikelen, maar dan is het nog leuker om te zien hoe ver ik al ben gegroeid.

 2. 26 februari 2018 / 07:03

  Hele mooie vragen en antwoorden! Zelf vind ik eigenlijk alles leuk aan bloggen, je hebt zoveel vrijheid en je kunt doen wat je zelf wilt en wanneer je het wilt. Echt heerlijk vind ik dat! Minder leuke aan bloggen vind ik het bijhouden van de SEO, en het updaten van oude artikelen. Daar gaat echt heel veel tijd in zitten, en zeker als je het niet bijhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Meet the blogger #29 : Marijke van Nymphette.be

Hi, Ondertussen zullen jullie het wel al weten, maar op donderdag komt er elke week een nieuwe Meet The Blogger...

Close